Halkbank Traktör Kredisi Hesaplama 2023 Güncel Faiz Oranları!

Halkbankası tarım sektörüne avantaj sağlamaya hazırlanıyor. Hazırladığı Tarım Destek Paketi ile 60 aya varan esnek vade seçeneklerini siz müşterilerine sunarak çiftçinin ödeme koşullarını göz ardı etmiyor.

Halkbank Traktör Kredisi Hesaplama 2023 Güncel Faiz Oranları!

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank çiftçilerimize 2023 yılında sıfır ve ikinci el traktör kredisi vermektedir. Traktör fiyatlarının 1 milyon lirayı bulduğu 2023 yılı Mart Nisan aylarında Devlet traktör kredisi destekleri ile çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyor.

İçeriğimizde Halkbank traktör kredisi hesaplama, tarım destek paketleri, kredi veren diğer bankalar hakkında tüm bilgileri detaylandırdık.

Halkbank Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

  • Halkbank Traktör Kredisi almak için öncelikle bankaya bir başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli evraklar arasında, kimlik veya resmi dökümanlar, fatura, kira sözleşmesi, arazi tapu senedi, traktör satın almaya ilişkin ihale belgesi veya vergi beyannamesi de dahil olmak üzere çeşitli belgeler bulunmaktadır. Başvurunuz onaylandıktan sonra, talep ettiğiniz miktar ve vadeye göre size uygun şartlar sunulacaktır.
  • Halkbank çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde kullandıkları tarım makineleri ve traktör alımları için ihtiyaç duyduğu nakitleri karşılayabilmeleri adına kredi vermeye devam etmektedir.
  • Halkbank Traktör Kredisi almak için öncelikle bankanın kredi başvuru formunu doldurmalısınız. Formda istenen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.
  • Ardından, size en uygun kredi seçeneğini anlamak için gerekli olan kişisel bir değerlendirme yapılacaktır.
  • Son olarak, istenen belgelerin tamamlanması ve sigorta ile kredi talebinin onaylanması beklenmelidir. Halkbank Kobi Tarım destekleri adı altında, traktör ve ekipman destekleri ne başvuru yapan çiftiler uygun faiz oranları ile hasat ödemeli bu krediler ile zorlanmadan çiftçilik faaliyetlerine devam edebilir.

Sizde bu kredi imkanlarından yararlanmak istiyorsanız; en yakın Halkbank şubelerine T.C kimlik bilgileriniz ile başvurarak yatırım ve işletme kredileriniz için başvuruda bulunabilirsiniz. 

Halkbank Tarımsal Mekanizasyon ve Tarım Aletleri Desteği

Halkbank tarımsal mekanizasyon ve tarım aletleri desteği kapsamında, çiftçilere verilen destekler arasında; yeni araç ve makineler alımı desteği, yeni danışmanlık hizmetleri desteği, tarım aletleri bakım ve tamir desteği ve yardımcı tarım aletleri desteği bulunmaktadır. Desteklerin şartlarına göre, çiftçiler güncel teknoloji ile donatılmış tarım aletleri edinmek ve kullanmak için hak sahibi olabilirler. Yeni teknolojiler ve tarım aletleri kullanımının desteği sağlanmaktadır. Halkbank tarımsal mekanizasyon ve tarım aletleri desteği kapsamında, eğitim faaliyetler düzenlemek amacıyla Kırsal Kalkınma Merkezleri kurulmuştur. Örnek olarak, çiftçiler tarım robotlarının nasıl kullanılacağını anlamak ve gelişmiş tarım teknolojileri hakkında bilgi edinmek için eğitim faaliyetleri düzenlemektedir.

Halk bankası tarım sektörüne kapsamlı bir destek sunabilmek amacıyla ”Tarım Destek Paketi” hazırlanmış olup paket kapsamındaki tüm ürünlerin vadeleri çiftçilerin ödeme şartları göz önünde bulundurularak nakit girdilerinin olduğu hasat zamanında ödeme yapılmasına olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Bu paket içerisinde 9 ürün bulunmaktadır.

Halkbank Tarım kredisi ürünleri aşağıdaki gibidir:

Halkbank Tarım Kredisi ürünleri, tarım alanında faaliyet gösteren tüm girişimciler için sunulan kolay ve hızlı ulaşılabilir bir finansman seçeneğidir. Ürünler, geniş bir yelpazede borçluya sunulur ve çok çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Krediler; ülkedeki tarım sektörünün gelişmesini desteklemek ve tarımda yeni teknolojilere yatırım yapmak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Halkbank tarım kredileri için, her tarımsal faaliyete uygun farklı kredi koşulları ve limitleri vardır.

  • Tarım Destek Kredisi, (48 ay vade)
  • Traktör ve Tarım Makinaları Ekipmanları Kredisi, (60 ay uzun vadeler)
  • Sera İşletme ve Sera Yapım Kredisi, (Sera İşletme için 24 ay, Sera yapım için 48 ay vadeli)
  • Topraksız Tarım Kredisi, (2 ve 5 yıl değişen vadeler) 
  • Tarımsal Sulama Sistemleri Kredisi, (3 ve 5 yıl vadeli) 
  • Çeltik Kredisi, (12 aya kadar taksitli)
  • IPARD-Kırsal Kalkınma Hibe Programı Kredisi, (2 yıl anapara ödemesiz, 7 yıla kadar vade) 
  • Tarımsal Arazi Alım Kredisi, (hasat dönemine bakarak 60 aya kadar uzun vadeler)
  • TMO Makbuz Senedi Karşılığı Kredi (krediye konu ürünler arpa, yulaf, buğday, tritikale, mısır, çeltiktir)

Tarımsal yatırımınızın ve traktör alımı için, sitemizin Tarımsal Krediler bölümünü mutlaka ziyaret edin. Yatırımınıza uygun bir proje desteği mutlaka mevcuttur. Diğer kredi imkanlarından faydalanmak, ve tüm detayları öğrenmek için Halkbank Kobi sayfasını ziyaret ederek inceleyebilir ve bankanın sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Tarım Destek Kredisi 

Tarım destek kredisi, çiftçilerin tarımsal ürünleri üretmek için zorunlu olan temel girdileri satın almalarına yardımcı olmak amacıyla verilen bir kredidir. Bu kredi, belirli bir faiz oranı altında veya Üretici Organizasyonlarının tüzel kişiliğine sahip kredi verenler tarafından verilir. Bu kredinin temel amacı, çiftçilerin tarım sezonuna yeterli üretim malzemesi, alet ve donanım temin etmek amacıyla kullanmalarıdır. Tarımda kullanılan bu ürünler arasında tohum, gübre, tarımsal ilaçlar, makine, tarım araçları, tarımsal ürünler, yem vs. bulunmaktadır. Tarım destek kredisinin diğer avantajları arasında; kolay ödeme koşulları, düşük faiz oranları, esnek taksit imkânları ve uzun vadeli ödeme imkânları da sayılabilir.

Tohum, dikim, gübreleme, sulama gibi ekim öncesi ve sonrası tarımsal faaliyetlerinizi finanse etmek ya da hasat toplama dönemindeki nakit ihtiyacınızı karşılamak amacıyla Tarım Destek Kredisini ürün deseninize ve hasat döneminize uygun olarak, 48 aya varan vadelerle kullanabilirsiniz. Tarım destek kredisi ürünlerinden olan traktör kredisi bilgileri aşağıdaki gibidir.

Halkbankası’nın Traktör ve Tarım Makineleri ekipmanları kredisi dışında, diğer tarım kredisi ürünlerine ulaşmak için tıklayınız.

Halkbank Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

Traktör ve tarım makineleri kredisi ile Halk Bankası ister sıfır kilometre, ister ikinci el olsun; traktör, biçerdöver ve benzeri tarımsal ekipman alımlarınızın finansmanında kullanmanız için Traktör ve Tarım Makineleri Ekipmanları Kredisi uygun faiz oranları ve 60 aya varan esnek vade seçenekleri kredi vermektedir.

Halkbank traktör kredisi yüzde oranları şu şekildedir:

  • Yeni (Sıfır km) traktör alımlarında, traktörün KDV dahil fatura bedelinin azami %70’i
  • İkinci el traktör alımlarında kasko bedelinin azami % 50’si
  • Yeni (0 km) biçerdöver, pamuk toplama makinası, pancar sökme makinası gibi yürür aksama sahip makina alımlarında KDV dâhil fatura bedelinin azami %70’i
  • Yeni tarım makinesi/ekipmanı alımlarında, KDV dâhil fatura bedelinin azami %70’i  kredi limiti belirlenmesinde dikkate alınmaktadır.
  • Traktör destek faiz oranları vade sayısına ve krediye göre değişiklik göstermektedir. 

Banka şubelerine şahsen başvurarak veya 0850 222 0 401 Kobi Diyalog hattını kullanarak başvuru yapabilirsiniz. Kampanya sona ermiştir.

Traktör Kredisi Veren Diğer Bankalar 2023 Güncel

Akbank, Enpara, ING Bank, TEB, Garanti Bankası, Halkbank, Yapı Kredi, İş bank, Finansbank traktör kredisi verir.

Traktör kredisi veren diğer bankalar ve faiz oranları aşağıdaki gibidir:

  • Şekerbank: İkinci el ya da 0 km traktör alımlarında kredi veren bankalardan biridir. Kredi vadesi 60 ay olmaktadır. İkinci el alımlarınızda traktörün  yaşında ya da  yaşından küçük olması gerekmektedir. Faiz oranı sabittir. Sıfır traktör alımlarınızda fiyatın %75’i kadar, ikinci el alımlarda ise %60 tutarında kredi verilmektedir. Kredi yılda bir ödemeli olarak verilmektedir. Traktör Hibe Desteği için tıklayın!
  • TEB: 60 ay vade ile müşterilerinin traktör alımlarında gerekli olan finansmanı sunan bankalardan biri de Türk Ekonomi Bankası’ dır. Başvurular en yakın banka şubeleri aracılığı ile kabul edilmektedir. T.C nüfus cüzdanı belgesi, adres bildirim belgesi, proforma ya da kesin fatura ve tapu fotokopisi ile birlikte banka şubelerine giderek başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Taksit seçenekleri 1,3,6 ve 12′ dir. Siz de bütçenize uygun vadeyi seçerek hemen traktör kredisi alabilirsiniz.
  • İş Bankası: Vatandaşlara, 2. el ve ”0” traktör alımları için uygun faiz oranları ve 48 ay vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Uzun vadeli seçeneklerden yaralanmak için İş Bankası şubelerine başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Vakıfbank: Vakıfbank’ta müşterilerine sıfır km ve 2. el traktör alımlarında 60 aya varan vadeler ile kredi vermektedir. Kredi limiti fatura bedelinin %75′ i tutarında olmaktadır. 
  • Traktör ve Tarım Makinaları-Ekipmanları Kredisinde, çiftçilerin ürün hasat tarihleri ve ödeme şartları göz önünde bulundurularak, kredi AET, 3, 6, 9 ve 12 ayda bir, eşit taksit ödemeli kullandırılabiliyor. Çiftçilik belgesine sahip kişilere kullandırılan traktör  kredisinde aracın yaşının ve kredi kullanım vadesinin 6 yılı geçmeme şartı bulunuyor.
  • Finansbank: Banka 0 km traktör alımlarında 0,88 faizli ve 5 yıla kadar vade fırsatı vermektedir. İkinci el alım yapacak olanlar için faizler değişmektedir. 
  • Yapı Kredi Kobi Traktör Kredisi: Yapı Kredi traktör kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Tarımsal faaliyette bulunan işletmelerin yalnızca 0 kilometre traktör alımları için kullanılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen çiftçimizin kendilerine en yakın Yapı Kredi şubesine gitmesi gerekiyor. İnternet üzerinden herhangi bir başvuru alınmıyor. Kredi 7 yıla kadar vadelendirilebilir. 1 aydan 3 aya, 6 hatta 12 aya kadar geri ödeme seçeneği bulunuyor.

Traktör Kredisi Veren Bankalar içerisinde yer alan, çiftçinin en büyük destekçisi olan Ziraat Bankasının traktör kredisini de incelemelisiniz.

Traktör alımlarında iyi bir araştırma yapılması gerekmektedir. Traktör alacaklar en güçlü ve en tasarruflu modelleri tercih edebilir. Sahibinden satılık traktör ilanlarını inceleyerek ikinci el alımlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi faizlerini inceleyebilirsiniz.

Traktör Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Traktörün ne iş için kullanılacağına karar vermek. Traktörün ne tür bir iş yaptığı, kazma aleti, tozlaştırma makinesi veya yol kazıcısı gibi, belirli bir işlem için özel olarak tasarlanmış olup olmadığını öğrenmek.
  2. Traktörün performans özelliklerini incelemek. Traktörün motor gücü, sürüş performansı, hareket kabiliyeti ve yakıt ekonomisi gibi faktörleri kontrol etmek.
  3. Güvenlik özelliklerine bakmak. Traktörün emniyet kemeri, yangın söndürme sistemi, koruma sistemleri ve fren sistemleri gibi güvenlik özelliklerinin ne derece gelişmiş olduğunu belirlemek.
  4. Traktörün bakım gereksinimlerini incelemek. Traktörün periyodik muayenesi, yağ değişimi ve diğer bakım gereksinimlerini belirlemek.
  5. Traktörün fiyat karşılaştırmalarını yapmak. Traktör alımı için farklı satıcılardan fiyat karşılaştırmaları yapmak ve en uygun fiyata sahip olanı seçmek.
  6. Traktör seçiminin ihtiyaçlar doğrultusunda yapılması gerekmektedir.
  7. Traktörünüzü hangi amaçla kullanacak iseniz, marka ve modelin buna göre seçilmesi gerekmektedir.
  8. Ayrıca size lazım olabilecek traktör ekipmanlarını da belirlemeniz gerekmektedir. Ancak işinize yaramayacak ekipman alımlarından imtina ediniz. Sahip olduğunuz, ekip biçeceğiniz arazinin büyüklüğü de önemli olmaktadır.

Arazi engebeli ise arazinin de buna uygun olması gerekmektedir. Motor, diğer aksamlar, hidrolik, lastikler, şanzıman dikkat etmeniz gereken bölümlerdir. 

Ziraat Bankası Traktör Kredisi

2.El Traktöre Kredi Çıkar mı?

Tarımsal üretimde kullanılmak üzere satın alınacak tüm yeni ve kullanılmamış mekanizasyon araçları, 2. el traktörlere kredi verilmektedir.
2.El traktörler için kredi çıkarılabilecek birçok farklı banka ve finans kuruluşları bulunmaktadır. Bu krediler, kullanıcının belirli bir kredi skoru, geliri ve kişisel değerlere bağlı olarak oluşturulurlar. Bankalar ayrıca kullanıcının el traktörü için üretici tarafından sağlanan garantiye de bakacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.