4 Boyutlu Renkli Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2023 (Tüm Hastaneler)

Anne babaların bebekleri için aradıkları detaylı 4 boyutlu ultrason fiyatları hakkında içeriğimizden bilgi alabilir, size en yakın özel hastaneyi seçip belirtilen fiyat aralığında ultrason yaptırabilirsiniz.

4 Boyutlu Renkli Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2023 (Tüm Hastaneler)

Anne karnında ki bebeklerin gelişimleri yakından takip etmek amacıyla anne adaylarının merak ettikleri konular arasında 2D, 3D, 4D ve 5D detaylı ultrason nedir, nasıl yapılır, özel hastanelerde 4 Boyutlu renkli ayrıntılı ultrason fiyatları 2023 yılında ne kadar oldu içeriğimizden tüm bilgileri alabilir ve ayrıntılı ultrason çektirebilirsiniz.

4 Boyutlu Ultrason Nasıl Çekilir?

Ayrıntılı ultrason, özellikle anne adaylarını ilgilendirir. Bebeğin anne karnındaki gelişimini ve sağlık durumunu herhangi bir zamanda incelemek için kullanılan ultrason, gebeliklerde de büyük önem taşımaktadır. 4 Boyutlu Renk Detaylı Ultrason Muayenesi Anne karnındaki bebeğin doğumsal hastalıklarını tespit etmektir.

Ultrasonda ultrason sedyesine yatmanız istenir, ardından karnınıza özel bir jel sürülür. Bunun amacı ses dalgalarının taşınmasını kolaylaştırmaktır. Doktor daha sonra probu karın üzerinde tutar ve iyi bir görüş için dairesel hareketler yapar.

Görüntü anında monitöre yansıtılır. Çekimde bebeğin başı, vücudu, kolları ve bacakları bir bütün olarak görülüyor. Gebelik kesesi, gebeliğin 5. haftasında 4D Ultrason ile görülebilir. Ancak fetal kutup çok küçük olduğu için görülemez. Çekim esnasında kişinin tok olması tercih edilir. Çekim 20 ila 40 dakika sürebilir.

Bebeğin engelli doğma riskini en aza indirmek için her anne adayına belli haftalar içerisinde tedbir amaçlı uygulanmaktadır. Doktorlar tarafından anne adaylarına doğuma engel olmak için önlem olarak detaylı ultrason önerilmektedir. Ayrıntılı ultrason, bebeğin organ gelişiminin çoğunu tamamlamasından sonraki 19 ila 23. haftalar arasında yapılan görüntülemedir.

4 boyutlu Ultrason Fiyatları 2023’de Ne Kadar?

4D ultrason fiyatları muayene olunacak hastaneye ve bulunduğu yere göre 600 TL ile 1.500 TL arasında değişmektedir.

Renkli Ultrason Fiyatları 2023 Yılında Özel Hastanelerde Ne Kadardır?

Özel hastanelerde detaylı renkli ultrason fiyatları illerdeki hastanelere göre 600 TL ile 1.700 TL arasında değişmektedir.

Özel hastanelerde detaylı renkli ultrason cari ücretleri şu şekildedir:

  • İstanbul Kolan İnternational Hastenesi Ayrıntılı ultrason fiyatı 600 TL-1.600 TL Hastanenin internet sitesinden ya da 444 1 443 no’lu çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz.
  • İzmir Medical Park Hastanesi renkli ultrason fiyatı: 650 TL-1.500 TL
  • Bursa Özel Medical Park Hastanesi ayrıntılı ultrason fiyatı: 700 TL-1.600 TL
  • Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi ayrıntılı ultrason fiyatı: 800 TL-1.700 TL‘dir.

NOT: Renkli ultrason tesisi her şehirde mevcut değildir. Bulunduğunuz ilde ayrıntılı ultrason uzmanı yoksa size en yakın illerdeki özel hastaneler veya özel muayenehanelerle iletişime geçebilirsiniz.

Devlet Hastanesi Detaylı Ultrason Fiyatları Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde SGK’lı anneler ücretsiz ultrason taraması yaptırabilmektedir. SGK kapsamına girmeyen kişiler 300,40 TL Genel Sağlık Sigortası veya ultrason ücreti ödeyerek muayene olabiliyor.

Devlet Hastanelerinde 4 Boyutlu Ultrason Var mı?

Devlet hastanelerinde 4 boyutlu ultrason hizmeti verilmektedir. Ancak tüm illerde devlet hastanelerinde renkli ultrason veya tarama hizmeti verilmediği için anneler özel hastanelerdeki kadın doğum uzmanlarına yönlendirilmektedir.

Detaylı Ultrason Masraflarını SSK Karşılıyor mu?

Detaylı ultrason SGK kapsamında olmadığı gibi SGK kapsamında da değildir yani kapsam dışıdır. Detaylı ultrason sayesinde 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı test kullanılarak bebeğimin anne karnındaki gelişim süreci inceleniyor.

4 Boyutlu Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?

Bebeğin 19. ve 23. haftaları arasında 4 boyutlu ultrason yapılır. 23. haftaya kadar bebeğin gelişimi anne karnında yeterli düzeyde oluşmaya başladığı için tercih edilir. Renkli ultrason olarak bilinen bu yöntemde bebeğin uzuv ve organlarının sağlığı kontrol edilerek cinsiyeti netleştirilir. Klasik denilen diğer ultrason türlerinde yapılan testlerde 4 boyutlu ultrasona göre hata payı olabilir.

4 Boyutlu Ultrasonda Nelere Bakılır?

Ultrason ile anne karnındaki bebeğin vücut anatomisi değerlendirilir ve varsa 4 boyutlu ultrason ile anomaliler ve gelişim bozuklukları tespit edilir.

Ayrıntılı Ultrasonda Tanısı Konulmayan Hastalıklar Nelerdir?

Detaylı ultrasonda bebeğin anne karnındaki organ gelişimini etkilemeyen kalıtsal hastalıkları tespit etmek mümkün değildir.

Ayrıntılı ultrasonda teşhis konulamayan hastalıklar şu şekildedir:

  • Zeka geriliği
  • Kan hastalıkları
  • Enfeksiyon hastalıkları
  • Doku hastalıkları
  • Görme ve işitme bozuklukları

Bu hastalıklar ultrasonda herhangi bir belirti gösteremedikleri için tespit edilemezler. Bu hastalıklar gebelikte hiçbir testte veya ultrasonda saptanamaz. Bazı hastalıklarda ileri tetkik için kordon damarından alınan kan sonucunda saptanabilir.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrasondan Farkı Nedir?

Klasik ultrason ile bebeğin cinsiyeti, kalp atışları ve gelişimi takip edilirken, 4 boyutlu ultrason ile bebeğin uzuv ve organlarının sağlıklı olup olmadığı hakkında detaylı bilgi görüntülenebilmektedir.

3D Ultrason Fiyatları 2023 Yılında Ne Kadar Oldu?

3D Ultrason 4 boyutlu detaylı ultrason ile alt karın bölgesinde incelenir ve bebeğin 3 boyutlu görüntülenmesini sağlar. Anne karnındaki bebeğin ultrason görüntüsü 3D ultrason ile sağlanmaktadır.

3D ultrason taraması 11. veya 13. haftada yapılmaktadır. 2023 yılında fiyatları ise 500 TL ile 1.000 TL arasındadır. 3D ultrason taraması 11. veya 13. haftada yapılmaktadır. İşlem sonrasında Anne adayından alınacak olan kanda F B-HCG ve PAPP-A değerlerine bakılarak rapor düzenlenir.

Bebeğin ense kalınlığı ölçülür ve fazla değerler sonucunda kromozom anomalisi ve düşük olasılığı değerlendirilir.

Gebelikte Haftalara Göre Yapılacak Olan Testler Nelerdir?

Gebelikte hafta hafta yapılması gereken testler şu şekildedir:

  • 11. ve 14. hafta: Bu dönemde yapılacak olan teste ikili tarama testi denir. Anne adayından alınacak olan kanda PAPP-A ve F B-HCG değerlerine bakılarak rapor düzenlenir. Rapor sonucundan 1/250’den düşük olursa riskli olarak görülebilmektedir. 11. ve 14. gebelik haftasında ense kalınlığı ölçümü yapılmaktadır. Annenin yaşı ve gebelik yaşı hesaplanır. Testte ense kalınlığı değerlerinin fazla çıkması, kromozomal anomali ve düşük ihtimali görülmektedir.
  • İlk 3 ay: Birinci trimester tarama testi ile anne karnındaki bebeğin burnu, kolları, bacakları ve beyni incelenir. Bu test ile bebeklerin Down Sendromlu olup olmadığı belirlenir. Algılama oranı %90 – %95 civarındadır.
  • 15. ve 19. hafta: Gebelik döneminin 15. ve 19. haftasına kadar yapılan testin adı üçlü tarama testidir.
  • 16. ve 18. hafta: Bu haftalar arasında yapılan test dörtlü tarama testi olarak bilinmektedir. İkili test yaptırmamış olanlar 16. ve 18. hafta yapılacak olan dörtlü tarama testinden yararlanabilir.
  • 16. ve 20. hafta: Down Sendromu testi olarak bildiğimiz Entegre tarama testi son derece güvenilir sonuçlar vermektedir. En gelişmiş test olan entegre tarama testinin tespit oranı %93’tür. 16. ve 20. haftalarda yapılacak entegre test ile Down sendromu, trizomi 13 ve nöral tüp defektleri saptanır.
  • 19.23 Hafta: Detaylı Ultrason ile bebeğin durumuna bakılır.
  • 24.-28. Haftalar: Gebeliğin üçüncü 3 ayı “üçüncü trimester” olarak kabul ediliyor. 50 gr glukoz yükleme testi (şekerli su testi) bu haftalar arasında yapılır. Test sonucu 140’dan yüksek olursa 100 gr OGTT testi yapılmalıdır. Anne ve baba arasında kan uyuşmazlığı varsa 28. haftada IDC (Indirekt Coombs Testi) yapılır. Test negatif çıkarsa anne-bebek arasında kan uyuşmazlığına bağlı etkilenme olmadığını gösterir. Bu durumda kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır.
  • 35.-37. Haftalar: Bu haftalar arasında annede Grup B Streptokok (bakteri) taraması çok önemlidir. Gebeliğin özellikle son haftalarında, bebeğin sıkıntıda olduğundan şüphe duyulduğunda ve gün aşımında (günün geçmesi) NST (Non Stress Test) çekilir. Biyofizik profili NST’ye ek olarak yapılan ve bebeğin durumunu değerlendirmeyi sağlayan başka bir test uygulanır. Bebek ile ilgili bazı riskli durumlar saptandığında ise ileri değerlendirme için doppler ultrasonografi ölçümü yapılır.

Özel Hastane MR Ücretleri ne kadar oldu detaylı bilgi içeriğimizde.

En İyi Renkli (Ayrıntılı) Ultrason Doktorları Kimlerdir?

Türkiye’deki en iyi renkli ve detaylı ultrason doktorları şu şekildedir:

 Dr. Ömür Polat Doç. Dr. Aşkı Ellibeş KayaDr. Ömer Dai
Dr. Selahattin KumruDr. Ulviye İsmayilovaDr. Halil Mesut
Doç. Dr. Cüneyt Eftal TanerDr. Eyyüp Süer TimurDr. Cem Yücel
Öğr. Üyesi Ahmet Rıza EsmerDr. Rıza Efendi KaracaDr. Filiz Çayan
Dr. Emrah BeyanDr. Şeyma YöneyDr. Soley Esmer
Dr. Uğur TurhanDoç. Dr. Fatma EskicioğluDr. Özgür Oktay
Dr. Gülseren YücesoyDr. Ömer ÖztürkDr. Bülent Haydardedeoğlu
Dr. Zerrin ÇelikDr. Ali İpekDr. Duygu Özkale Okyay
Dr. Ali Doğukan AnğınDr. Cem KorkmazDr. Orhan Yalçınoğlu
Dr. Abdullah CevahirDr. Kerem ToprakDr. Ergun Öziz
Dr. Aylin Tekin KaşıkçıDr. Murat YıldırımDr. Erol Akgül
Dr. Necmettin GöktaşDr. Ali Kemal TemizkanDr. Alper Bozkurt
Dr. Şohre GasemiDoç. Dr. Ali Sami KıvrakDoç. Dr. Sinan Tan
Yukarıda yer alan isimler, internette adları ön plana çıkan uzmanlardır.

4 Boyutlu Ultrason Fiyatları Yaptıranlar Yorumlar

Genellikle ailelerin isteği üzerine yapılan bu zorunlu olmayan ultrason yöntemi hakkında kadınlar kulübü ve ekteki yorumları inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

4 Boyutlu Ultrason Fiyatları Hakkında Merak Edilenler

Ayrıntılı Ultrason Muayenesi Kaç Dakika Sürer?

Ultrason muayenesi 20 ile 40 dakika arasında sürer.

Detaylı Ultrasonda Bebeğin Cinsiyeti Belli Olur mu?

Ayrıntılı ultrasonda bebeğin sağlığı ile birlikte cinsiyeti de görüntülenebilmektedir.

Ultrason ile Muayene Nasıl Yapılır?

Bebeğin anne karnında ayrıntılı ultrason ile görüntülenmesi heyecanlı anne ve baba adayları tarafından merak edilmektedir. Ayrıntılı ultrason, radyoloji uzmanı tarafından yapılmaktadır. Gebelikte büyük önem taşıyan detaylı ultrasonda diğer ultrasonların görüntülemesi gibidir, farklı bir işlem yapılmaz.
Karın bölgesinde yapılan muayenede ultrason probu karın alt bölgesine uygulanan jel ile karın üzerinde hareket ettirilir, hareketler halinde muayene yapılır ve işlem süresi 30 dakikadır. İşlem sonrası anne adayına yazılı ultrason raporu verilir.

Ayrıntılı Ultrason Kaç Defa Yapılır?

Riskli durumlar veya doktor şüphesi nedeniyle 3-4 kez yapılan detaylı ultrason, gebelik döneminde genellikle bir sorun yoksa sadece bir kez yapılır. Detaylı ultrason sayesinde anne karnındaki bebeğin kalıtsal hastalıkları önceden tespit edilir. Çoğu organ detaylı olarak takip edilebilir.

Yorumlar

  1. Avatar of Tbr Tbr dedi ki:

    Neredeyse iyi doktorların geneli erkek