Her Aileye En Az Bir Asgari Ücret Garantisi! Büyükbaş ve Besi Hayvancılığı Desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te katıldığı köy evlerinin teslim töreninde çiftçilere müjde verdi. Afet bölgesindeki çiftçilere canlı hayvan kredisi vereceklerini belirterek Afet bölgelerinde hayatını sürdürecek çiftçilerimize 0 faizli canlı hayvan kredisi sağlayacak olan hayvan ve yem alımını, bu kanallardan destekleneceğini belirtti. Her haneye en az bir asgari ücret verileceğinin müjdesi verilerek Aile tipi işletmelerde büyükbaş ve küçükbaş besiciliği sözleşmeli üretim modeliyle destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi verileceğini açıkldı. İşte tüm detatları..
Her Eve Bir Asgari Ücret
Her haneye en az bir asgari ücret gireceğinin de müjdesi verildi. Sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi verildi.
Sıfır Faizli Kredi
Afet alanlarındaki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan, yem alımlarını desteklenecek.
Et ve Süt Fiyatları
Et-süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirilerek 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik verilecek.

Tarıma Dayalı İhtisas OSB’Leri Artırılacak
Afet bölgesindeki tarıma dayalı ihtisas OSB’lerin sayısı artırılacak. Jeotermal organize sanayi bölgeleri (OSB) başta olmak üzere sera yatırımı destekleri artırılacak ilave 5 milyon ton sebze üretilecek, 200 bin kişiye yerinde istihdam oluşturulacak.
Sulama Altyapısı Güçlendirilecek
Basınçlı sulama altyapısı güçlendirme çalışmalarıyla tarımda verim artacak. Sulama sistemlerinde, borulu sisteme geçilerek su tasarrufu %32’den %50’ye çıkarılarak 11 milyon ilave sulanabilir alan, 7 milyar TL net zirai gelir artışı ve 990 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Akıllı Köy Evleri
Gelişmiş Altyapısıyla Akıllı Köy Evleri Modelini müjdesi verildi. Gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulamasıyla akıllı köy evleri modelleri yapılacak.
Kırsal dönüşüm projesi ile çiftçilere destek! Faizsiz kredinin detayları içeriğimizde.
Ev Sahibi Olma İmkanı
İlk evim kampanyası şartları ile akıllı köy evi sahibi olma imkanı getirilecek.
Karadeniz Gazından Üre Üretimi
Filyos Endüstri Bölgesi’nde 1,85 milyon ton kapasiteli gübre fabrikaları kurulacak. Fabrikalarda 581 bin ton üre, 660 bin ton kalsiyum amonyum nitrat, 330 bin ton DAP, 224 bin ton amonyum sulfat ve 60 bin ton potasyum nitrat gübresi üretilecek.
Sözleşmeli Üretim Yaygınlaştırılacak
Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılarak tarımsal üretimde planlamaya önemli katkı sağlanacak Üretici geliri garanti altına alınacak ve gidadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçilecek.
Her Aileye En Az Bir Asgari Ücret Garantisi nedir ve kimlere sağlanacak?
Aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye verilecek.