2021 Güncel:
Devlet yeni işyeri açmak isteyen gençlerimize 3 farklı proje paketiyle destek sağlıyor. Bu destekler TUBİTAK, SYDV, Tarım ve Orman ve KOSGEB, İŞKUR tarafından sağlanıyor. Esnaflarımız içinde KOSGEB tarafından yeni işyerleri, bayilikler, proje geliştirme teşvikleri adı altında 14 farklı program ile teşvik sağlanıyor.
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarınca verilen KOBİ bankacılığı destekleri haricinde sermayesi olmayanlar bu kuruluşlara başvurarak işletme sermayesi temin edebiliyor.
Kosgeb tarafından 14 farklı proje programı ile işletme açan gençlerimize destek veriliyor. İster ilk kez iş kuracak olsun, isterse yıllardır esnaflık yapan vatandaşlarımıza toplamda 500 bin liraya kadar faizsiz kredi verilebiliyor.
İhracat veya ithalatla uğraşanlar yeni bir teknolojik ürün tasarlayanlar, personel ve reklam giderleri için paraya ihtiyacı olanlar başvuru yapabiliyor. Daha ayrıntılı bilgi için KOSGEB İşyeri Açma Kredisi isimli yazımızı okuyabilir, gerekli şartlar, evraklar, başvuru süreci ve hibenin nasıl ödeneceği hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Tubitak tarafından teknoloji odaklı olmak kaydıyla, yeni ürün tasarlayan ve yenilikçi iş fikirlerine 150 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlanıyor. Her yıl 2 farklı çağrı ilanına çıkan kuruluş, gençlerimizin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesini amaçlıyor.
İnanılmaz bir iş fikri olan ve YOK MU ELİMDEN TUTAN diyen gençlerimiz için TUBİTAK 62 milyon tl. destek bütçesi ayırdı ve projeni geliştir ve başvur !
1512-2017 nolu Çağrı ilanına göre, desteğin verilmesine aracılık eden kuruluşlar ise şöyle;
Kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da, yeni işyeri kurmak isteyen gençlerimize 15 bin liraya kadar işletme sermayesi sağlanıyor. Vakıflar tarafından KOSGEB veya diğer kuruluşlar gibi kursa katılmış olmak veya ayrıntılı iş planını kabul ettirmek gerekmiyor.
Eğer başvurduğunuz Kaymakamlığın veya Vakıfın işyeri açma kredisi desteği için ayırdığı bütçesi mevcut ise bu teşvike başvuru yapılabiliyor. (Not: Tüm kaymakamlıklar tarafından verilmiyor) Desteğin alınabilmesi için gerekli şartlar ise;
15 bin lira teşvik hibe olmayıp, faizsiz kredidir. İlk yıl geri ödemesiz olmak kaydıyla 12 ayın sonunda 36 ay taksitle geri ödenmektedir. Toplamda geri ödeme süresi ödemesiz dönemle birlikte 4 senedir.
Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kesimlerde kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 30 bin tl. tutarında hibe veriyor. 18 ile 41 yaş aralığında olmak ilk şart olarak aranırken, kişinin kendisinin ve evli ise eşinin başka bir işle meşgul olmaması şart koşuluyor. Bu destek, dükkan veya herhangi bir işyeri açmak istemeyen, köyüne dönüş yapıp tarım veya hayvancılık ile uğraşmak, ekmeğini bu işten çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için öneriliyor.
Bilgilendirme videosunu izleyerek nasıl başvuracağınızı öğrenenin!
Ekonomi uzmanları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her yıl verdiği bu desteğin hayvancılığa başlamak için yeterli bir sermaye olduğunu, iş kurmak isteyenlerin illaki, bakkal, market, kahvehane, giyim dükkanı açmaları gerekmediği Devletin Tarım ve Hayvancılığa verdiği bu destek ile bir ailenin rahatlıkça geçimini sağlayabileceğini değerlendiriliyorlar.
Mobilya atölyesi acmak ısyorum ne yapamam gerekiyor
Bende işyeri açmak istiyorum. Lütfen hediyelik esya gibi.
Merhaba hasan bey. Telefon numaranızı alabilirmiyim rica etsem?
Plastik geri dönüşüm işi yapmak istiyorum, hammadde ücretsiz büyük bi firma tarafından veriliyor, sadece temizleyip müşteriye göndermek kalıyor. Müşteriside hazır bi pazar ancak benim yeterli maddi durumum yok iş için 350.000 tl gerekli. Aylık masraflar dışında bıraktığı para 30.000 tl ilgilenen olursa mail göndersin.
böyle bir iş nerde var
Mrb gorusebilirmiyiz hasan bey