2021 Güncel:
Yüksek oranda çektiğiniz ev kredinizi, daha düşük bir faizle ödemek ister miydiniz? O zaman yapılandırma yapmanız gerekiyor. Kredi kullanarak ev sahibi olan kişilerin araştırmış olduğu konulardan bir tanesi olan konut kredisi müşterilere avantaj sağladığı gibi dezavantajları da olabilmektedir. Ev kredisi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler yazımızın içeriğinde.
Kullanılan krediyi yeniden yapılandırmak, mevcut ödenen kredinin kapatılması ve şuan ki faiz oranı ile yeni bir kredi kullanılması için yapılmaktadır. Daha önce yüksek faiz oranları ile kullanılan kredinizi yeniden yapılandırarak;
Mevcut krediyi yapılandırmak her zaman avantajlı olmayabilir, avantajlı fırsatlardan yararlanabilmek için elde edilen karın tekrardan yapılandırma masraflarından daha fazla olması kar elde etmeniz için gereklidir.
Yüksek faiz oranları ile kredi kullanarak ev alan kişiler faiz oranlarını takip etmelidir. Kullanılan kredi için faiz oranlarının düşmesi ile birlikte borçlarını tekrar yapılandırıp, mevcut borçlarını düşürebilirler. Ev kredisi yapılandırması yapan bankalara göre faiz oranlarında büyük bir değişim olmaktadır.
Konut kredisi borç transferi, mevcut borcun bulunduğu bankadan alınan sabit faizli ise borcun tamamı eft ile kapatılır ve EFT yapılan bankaya mortgage kredisi açılarak avantajlarından faydalanılabilir. Bu konuda mortgage kredisi veren bankalar;
Konut kredisi transferi yapmaktadır. Bu bankalar haricinde borç transferi yapan diğer bankalar ise;
Bu bankalarda ev kredisi taşıma işlemi bankaların takdirindedir. Zaman içerisinde yapılan kampanyalar dahilinde ev kredileri taşınabilmektedir.
En doğru ve güncel bilgileri bankalara başvuru yaparak alabilirsiniz.
Ev kredisi borçlarını yapılandıran bankalar, mevcut borçlarını başka bankalara ücretsiz EFT yaparak transfer işlemi ile kapatılmaktadır. Borçlarını transfer ile kapatacak olan kişiler mevcut borçlarını kapatırken ilgili bankaya bu konu hakkında bilgi vermesi gerekmektedir. Mevcut ev kredisi borcunun üzerinden faizin düşmesi ile birlikte yapılandırma işlemi de yapılmaktadır. Yeni alınacak kredinin devletdestekli.com masrafları ek bir maliyet oluşturacağı için hesaplama işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalı ve bu işlemden karlı çıkacaksanız yaptırmalısınız.
Ev Kredisi yapılandırmasından yeni kredi için ödenecek olan ekspertiz ücret, kredi tahsis ücret ve dosya masrafının yanında eski kredi için borç erken kapatma ücreti de alınacaktır.
Bankalar, ev kredisi vermiş oldukları müşterilerden, hangi masrafları talep ediyorlarsa, taşıma ve transfer kredilerinde de aynı masrafları talep etmektedirler. Dosya, sigorta ve kredi açılış ücretleri de dahildir. Ev kredisi borçlarını, Garanti Bankasına taşıyanlar uygun faiz oranlarından yararlanabilirler. Başka bir bankadan ev kredisi aldıysanız yada daha düşük oranları, uygun vade devletdestekli.com seçenekleri ve olduğundan daha düşük taksitlerle ödemek istiyorsanız Garanti Bankası mortgage kredisini kullanabilirsiniz.
Uygun taksit ve daha düşük faiz oranları ile satın alınan ev kredisini bankaya ipotek göstererek 120 ay ve 240 ay vadeye kadar kredi kullanabilirsiniz. Ekspertiz değerinin en fazla %80 değerinde bankadan kredi almak isteyenler garanti yeniden mortgage kredisini hesaplamak için tıklayabilir.
Farklı bankalardan konut kredisi alarak ev sahibi olan kişiler daha düşük faiz oranlar ve vade seçeneklerinden yararlanabilmek için Yapı ve Kredi Bankasının transfer kredisi başvurusu yapabilirler. Ev kredisi transfer işlemi başka bankadaki mevcut kredinizi kapatarak, kalan ana para üzerinden uygun avantajlı faiz oranları ve bütçenize uygun ödeme planı ile yeniden hesaplanır. Belirtilen banka üzerinden kredi başvurusu yapmak isteyen kişiler daha uygun vade imkanları ile alınacak evin ekspertiz değerinin %80‘ine kadar transfer kredisi alabilirler.
Konut kredilerini transfer yaptırmak isteyen kişilerin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır.Bu evraklar ise şu şekilde sıralanmaktadır;
Gelir belgesi olarak istenen belgeler
Gelir Belgesi
Teminata ilişkin belgeler
Bankalar tarafından istenilen ve gerekli olan evraklardır.
Ayrıca, Borç Yapılandırma Kanunu hakkında bilgi alabilirsiniz.