2021 Güncel:
Bankalardan kredi kullanmak isteyen kişiler, bankanın kredi çekme koşulu olarak belirtilen ve yapılması zorunlu olan hayat sigortası banka için ödeme güvencesi olduğu için krediyi kullanacak kişiden istenmektedir. Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu, hayat sigortası ne kadar, kredi çekerken hayat sigortası iadesi, Ziraat konut kredisi hayat sigortası ne kadar ve iptalini araştırdık.
Hayat sigortası yaptıran kişilerin, beklenmedik bir olay ile karşılaşmaları durumunda kendileri ve ailelerini güvenceye almalarına olanak sağlar.
Konut kredisinde yaş sınırı var mıdır? inceleyelim;
Ev kredisi kullanan kişilere hayat sigortası yapılabilmesi için yaş ortalaması 18 ile 65 yaş arasında değişmektedir.
Kredi kullanacak olan kişiler belirtilen yaş aralığında olması gerekmektedir.
Hayat sigortasının bankalar ve internet siteleri üzerinden hangi sigortayı ve neden istediğinizi belirten bölümleri doldurduktan sonra ne kadar olduğunu ve yüzde kaçını sigorta şirketinin veya bankanın karşıladığını görebilirsiniz. Herhangi bir sigorta şirketi sitesinden veya kurumundan hayat sigortaları ve ödemeleri için bilgi alabilirsiniz. Konut kredisi devletdestekli.com sigorta bedelini başvurduğunuz bankaların “kredi hayat sigortası sorgulama” bölümünden ulaşıp hesaplayabilirsiniz. Kredi tutarı ve süresine göre hayat sigorta primi hesaplaması yapılmaktadır.
Örneğin; 50.000 TL konut kredisi çeken bir kişi 12 ay vade ile hayat sigortasını 230,00 TL – 300,00 TL arasında bir ücret ödeyebilmektedir.
Konut kredisi kullanımında, hayat sigortası yapılması hakkında zorunlu kılınan bir yasal düzenleme yoktur. İmzaladığınız konut kredisi sözleşmesi içerisinde hayat sigortası almak isterseniz, kredi devletdestekli.com başvurusu yaptığınız bankadan dilediğiniz sigorta şirketini seçip sigortanızı yaptırabilirsiniz. Her sigortanın en az 1 yıl geçerlilik süresi vardır. İsteğe bağlı olduğu halde 1 yıl sonunda tekrar yenileyebilirsiniz.
Hayat sigortasından cayma hakkından yararlanabilmek için yapmanız gereken, cayma hakkınızı neden kullanmak istediğinizi belirterek sigorta yaptırmış olduğunuz şirket ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı‘na dilekçe yazmaktır. Hayat sigortası poliçesinde, sigorta şirketinin kendisine iptal hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren 15 gün içinde sözleşmeden cayabilmektedir.
Konut Kredisi kullanan kişilerin borçlarını erken kapatması halinde, sigorta iadesi için müşterinin sigorta şirketine gitmesine gerek yoktur. Kişi direkt olarak kredi kullandığı bankaya başvuru yaparak, yazmış olduğu dilekçe ile prim iadesi alabilirsiniz.
Bu durumda dikkat etmeniz gereken poliçedeki ölüm halleri ve sebepleridir. Bu poliçede ölümcül hastalık ve kaza sonucu ölüm daha ön plandadır. Sözleşmede gösterilen süre içinde sigortalı vefat ederse, sigorta devletdestekli.com bedeli, hayat sigortası genel şartları gereğince sigortacı tarafından tazminat olarak ödenmektedir. Ancak, hayat sigortası olmayan bir borçlu, öldükten sonra tüm borcu mirasçılarına devredilmektedir.
Hayat sigortalı olarak ölen bir kişinin yasal varisleri olacaktır. Bunlardan yararlanmak için ise varislerin bir takım işlemleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Hayat sigortası ölüm tazminatı zaman aşımı süresi 2 yıldır. İki yıl sonunda tüm teminatlardan doğan haklar ve ölüm tazminatından doğan haklar zaman aşımına uğrar. 2 Yıl ve haricinde zarara neden olan olay tarihinden itibaren ise 10 yıl zaman aşımına girer. İlgili işlemlerden sonra hak edilen tazminatı nakit olarak alabilirler. Ölüm halinde varislerin tazminat için yapması gerekenler ise şöyledir;
Yukarıdaki belgelerden sonra sigorta şirketine “alındı” belgesi ile hatırlatma yapılarak iletilir. Talep süreci incelenir ve olumlu sonuç doğrultusunda ölüm tazminatı ödemesi başvuru yapan şahsa ödenmektedir.
Konut kredisi kullanan 18 ile 70 yaş arasındaki müşterilerin sigorta süresi içinde hayatını kaybetmesi halinde uygulanmaktadır. Ziraat Bankası’na olan borç kapatıldıktan sonra geriye kalan sigorta tazminat bedeli, sertifikada belirtilen lehtarlara ödenmektedir. Detaylı bilgiyi buraya tıklayarak resmi sitesinden alabilirsiniz.
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar hakkında bilgi almak için yazımızın içeriğini inceleyebilirsiniz.