Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar? 2023 Zamlı Net Maaş (ÖZEL-DEVLET)

Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar, mesai ücretleri ne kadar, maaşlarını değiştiren faktörler nelerdir araştırdık.

Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar? 2023 Zamlı Net Maaş (ÖZEL-DEVLET)

2023 yılında kamu ve özel hastanelerde kariyerlerine göre radyoloji teknisyeni maaşları zam oranları sonrası 10.000 TL ile 22.000 TL arasında değişmektedir. Yeni mezun teknisyenler işe başladıkları andan itibaren ne kadar maaş alacaklarını araştırıyorlar. Tıbbi görüntüleme teknikerleri olarak da bilinen radyoloji teknikerlerinin ne iş yaptıkları, işe başladıklarında ne kadar ücret aldıkları ve çalışma saatleri gibi detayları yazımızın içeriğinde inceleyebilirsiniz.

Radyoloji Teknikeri 2023 Maaşları Ne Kadar?

Radyoloji teknisyeni maaşları ortalama 11.402 TL ile 21.830 TL arasında değişmektedir. Özel ve devlet hastanelerine göre değişmektedir. Fazla mesai gibi maaşlarının sadece hastanelerden etkilenmemesi ve alacakları ücretlerin etkilenmesi gibi birden çok faktör bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde çalışan sözleşmeli radyoloji teknikerleri ile memurların maaşları eğitim durumlarına göre oldukça değişkenlik göstermektedir.

Radyoloji Teknikeri pozisyonunda çalışan kişileri ve aldıkları ortalama maaşlar aşağıdkai gibidir:

EN DÜŞÜK (Aylık)ORTALAMA MAAŞ (Aylık)EN YÜKSEK (Aylık)
11.402 TL13.700 TL21.830 TL
Radyoloji Teknikeri Maaşları

Özel Hastanede Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Özel hastanelerde radyoloji teknikerlerinin maaşları 11.402 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. KPSS sonucu başarılı olamayan teknisyenler özel hastanelerde sözleşmeli iş bulabilmektedirler. Özel hastanelerde teknisyen maaşları devlet kurumlarına göre daha düşüktür. Başlangıçta radyoloji teknikerleri asgari ücret seviyesinde çalışmaya başlıyor.

Devlet Hastanesinde Radyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde radyoloji teknikerlerinin maaşları 11.402 TL ile 12.900 TL arasındadır. Memur kategorisine girebilmek için KPSS sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Yeni memur olan bir teknisyen 11.402 TL maaş alırken, memurluk döneminde 5 ile 10 yıl arasında çalışan bir kişinin maaşı 12.900 TL’ye çıkıyor. 10 yılı aşkın tecrübeye sahip ve işinde şef denilebilecek görüntüleme teknikerlerinin maaşları 15.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Sözleşmeli Radyoloji Teknikeri Maaşı Ne Kadar?

Sözleşmeli radyoloji teknisyeni maaşları ise çalıştıkları kurum ve kuruluşlara göre 11.402 TL ile 14.000 TL arasında değişmektedir. Sözleşmeli olarak göreve başlayan radyoloji teknikerlerinin personel alımında maaşları artıyor.

Radyoloji Teknikeri Mesai Ücretleri Ne Kadar? 2023

Tıbbi görüntüleme teknikerlerinin maaşlarını etkileyen en etkili faktörlerden biride nöbet saatleri ve ücretleridir.

Radyoloji teknikeri mesai ücretleri şe şekildedir:

  • Normal nöbet ücreti: 15 TL
  • Diyaliz, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Acil Servis,112 Acil çalışanlarına nöbet ücreti: 22.50 TL
  • Dini bayramlarda normal nöbet ücreti: 17.50 TL
  • Diyaliz, Yoğun Bakım, Acil Servis, Ameliyathane, 112 Acil servis çalışanı dini bayramlarda ödenen nöbet ücreti: 25.50 TL Radyoloji teknikeri mesai ücretleri almaktadırlar.

Radyoloji Teknikeri Görevleri Nelerdir?

Tıbbi görüntüleme teknisyenleri, hastalarda meydana gelen bir hastalığı teşhis etmek için doktorun belirttiği şekilde film çekerler. Bu görevle radyasyon tedavisi gören hastaların cihazlarını hatırlar ve işlemi uygularlar. Doktorun istediği radyoloji tetkiklerini hastalar için uygulayıp rapor eder ve ayrıntılı bilgi içeren rapor ve görüntü olarak doktora sunarlar.

Sorumluluğunu üstlendiği cihazların bakım ve onarım sorumluluğu kedilerine aittir. Ayrıca hastaların görüntülerini kaydederek arşivi düzenler ve hastalar ve doktorlar ihtiyaç duyduklarında bu görüntülere erişebilirler.

Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri Sorumlulukları Nelerdir?

Radyoloji teknikeri öncelikle doku, organ, kemik ve damar görüntülerini elde etmek için tıbbi görüntüleme ekipmanı kullanmaktan sorumludur.

Tıbbi Görüntüleme Teknikerlerinin meslekteki diğer yükümlülükler aşağıdaki gibidir:

  • Hastalar tarafından sorulan teknik soruları cevaplamak ve randevuları programlayıp ön işlem tavsiyesi sunmak üzere hasta görüşmesi gerçekleştirmek en önemli sorumluklarından biridir.
  • Hastayı doktorun belirmiş olduğu gibi vücut bölümlerine ve hastalığına uygun şekilde filminin çekilebilmesi için konumlandırması gerekmektedir.
  • Vücudunda filmi çekilecek bölümüne uygun yoğunluk ve kontrastının grafiklerinin doğru olması için x-ray makinesini gerekli olduğu gibi ayarlaması gerekiyor.
  • Hasanın üzerinde oluşan tıbbi problemleri teşhis etmek için uzman doktorlar tarafından talep edilen görüntüleme röntgenini çekmesi gerekmektedir.
  • Röntgen sonuçlarını raporlamak ve uzman hekime aksatmadan vermelidir.
  • Hasta kayıtlarını tutarak hastanın ve doktorun film sonuçlarını tekrar isteyebilmesi sonucunu düşünerek arşivlemelidir.
  • Makinelerde kullanılan malzemelerinin bitmemesi için radyografik sarf malzemelerini kontrol etmek ve satın alma taleplerini iletmek,
  • Hasta mahremiyetine sadık kalmak sorumlulukları arasında yer almaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Tıbbi görüntüleme veya radyoloji teknisyenleri, doktorlara yardımcı olmak için eğitilir. Sağlık sektöründe birçok alanda almış oldukları eğitimler sayesinde iş bulma imkanı bulabilmektedirler.

B Tıbbi Görüntüleme Teknisyenleri programı mezunları için iş olanakları aşağıdaki gibidir:

  • Özel hastaneler
  • Devlet hastaneleri
  • Özel tıp merkezleri
  • Özel görüntüleme merkezleri
  • Üniversite hastanelerinde görev yapabilirler.

Özel görüntüleme merkezlerinde yapmış oldukları çalışmalar şu şekildedir:

  • Anjiografi
  • Mamografi
  • Floroskopi
  • Manyetik rezonans
  • Bilgisayarlı tomografi
  • Konvansiyonel Rafyoloji

Bu konular üzerinde radyoterapi gibi departmanlarda tekniker unvanı ile iş imkanı bulabilirler.

Radyoloji Teknikeri Çalışma Saatleri 2023 Güncel

Tıbbi görüntüleme teknikerlerinin günlük çalışma saatleri günlük 7 saattir. Haftalık ise 35 saat olarak sınırlandırılmıştır. Radyoloji teknikeri çalışma saatleri kanuni süreyi aşmayacak şekilde vardiya şeklinde düzenlenebilmektedir. Çalışma saatlerine bağlı olarak yıllık izin kullanma hakları da bulunmaktadır. İş kanununa göre tıbbi görüntüleme teknikerleri yıllık ücretli izin süreleri diğer işçiler ile aynı verilmektedir. Teknikerlerin çalışma saatlerini kanundaki gibi tamamlamaları gerek irken yıl içerisinde 4 hafta kesintisizi devamlı tatil yapma zorunlukları da vardır. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.

Radyoloji Teknikeri Nöbet Tutar mı?

Radyoloji uzmanları sadece acil tanı ve tedavinin uygulanabileceği durumlarda nöbet tutar.

Radyoloji Teknikeri Maaşları Neye Göre Değişir?

Radyoloji teknikerlerinin maaşları sektörde kazanmış oldukları tecrübeye göre değişmektedir.

Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Aynı m?

İki yıllık önlisans bölümü olan Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinden mezun olmak gerekir. Bu önlisans programı radyoloji olarak da bilinmektedir. Radyoloji alanında çalışma yapan yetkili kişilere verilen unvan Tıbbi Görüntüleme Teknikeridir.

Radyoloji Teknikeri Kaç Gün Çalışır?

Radyoloji teknikerlerinin günlük azami çalışma süresi “5 saat” olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.