Başlıklar:
Devlet tarafından sulama ihtiyacı olan vatandaşlarımızın damlama, basınçlı ve modern sulama sistemleri ile ilgili hibe ve destek verilmektedir. Her yıl yayınlanan uygulama rehberinde çiftçilerimizin bakanlık tarafından verilen tarımsal sulama desteklerine nasıl başvuru yapacağı belirtilmiştir. Sonuçlar bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde ilan edilmekte olup çiftçilerimize 2021 yılında verilecek olan destekleri araştırdık.
Tarımsal sulama desteğinin, 2021 yılı su ve sulama yatırımlarında hamle yılı olacağı belirtilmektedir. 2021 yılında tarımsal sulama destekleri için ayrılan ödenek geçtiğimiz yıllara göre yaklaşık olarak 2,4 kat daha fazla yapılacak. Su yatırımlarına kuraklık nedeni ile önem verildiği bilinmektedir. Buna göre;
Yayımlanan uygulama rehberine göre ÇKS kayıtlı olmak şartı ile 200 milyon liralık bireysel sulama desteği yapılacaktır. 2021-2025 yılları arasında 4. dönem kırsal kalkınma tarımsal sulama destekleri kapsamında %50 hibe desteği sağlanacaktır.
Sulama sistemleri için devlet desteklerinden gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilmektedir. Üreticinin yaptığı iş için destek tutarı yatırımın %50’si olarak belirlenmiştir. KDV ödemeleri de üretici tarafından yapılmaktadır. Devlet desteği devletdesteği.com almak için sadece tarımcılık yapılıyor olmak yetmemektedir. Başvuru yaparken, Tarım ve Orman Bakanlığının belirlemiş olduğu şartları da taşıyor olmak gerekiyor. Ancak böyle hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz.
Gerçek ve tüzel kişinin kendisine ait veya en az 3 yıllık kiralık arazi ile başvurusu kabul edilecek olup, Lineer, Center Pivot ve Tamburlu sulama sistemlerinde arazi büyüklüğünün 20 dekar ve üzerinde olması gerekmektedir. Başvuru konuları ise aşağıda sıraladığımız gibidir.
Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000.TL’yi geçemez. Başvurular başvuru formu ile Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine yapılacaktır.
Sulama desteklerinden yararlanacak olan kişilerin başvuru şartlarını sağlıyor olması gerekiyor. Tarımsal sulama hibe desteği başvuru şartları ise;
Daha önce destek alanlar yatırım konularına göre son sene veya 10 yıl önce destek almamış olmalıdır. Ancak, parselin bir kısmı için destek alınmış, diğer kısmı için alınmamış ise, kalan kısmı için başvuru yapılabilir
Hibe alacak başvuru sahibi aşağıdaki giderleri kendisi ödemelidir;
Projede ki mal alımları dosya da belirtilen şekilde projeye uygun olarak, yapılmak zorundadır. Tüm işlem belgelendirilmelidir.
Çiftçi Borç Yapılandırma devlet destekli sondajlı sulama hibe kredilerinden yaralanmak için bazı şartları devletdestekli.com taşıyor olması gerekmektedir. Bu şartlar ise aşağıda belirttiğimiz gibi sıralanmaktadır.
Devlet destekli olarak alınan sondajla sulama hibe desteğinin maliyetin sadece %50’lik oranında destek verilmektedir. Bu oranlar ise her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından güncellenmektedir.
Sulama konusunda devletin verdiği hibe ve desteklerin yanı sıra bankalar tarafından verilen kredilere de başvurabilirsiniz. Kaynağından alınan suyun tarla içine devletdestekli.com dağıtılması damla, yağmurlama yada mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulması için çiftçilere sunulan kredi türüdür.
Yukarıda belirtilen ihtiyaçları için Ziraat Bankasından kredi başvurusunda bulunacak olan çiftçilerin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar ise;
Kredi başvurusunda bulunan çiftçilerden istenmektedir. Hazırladıkları belgeler ile başvurularını yapabilirler.
Telegram Kanalımızdan bize ulaşabilirsiniz.
4000 metre kare alanda yonca desteği verliyormu.