Askerde Tezkere Bırakmak 2023 Şartları (Askeriye Rütbeli Olarak Kalma)

Askerde Tezkere Bırakmak 2023 Şartları nelerdir, yıllara göre askerlik yaşı kaçtır, yoklamaya tabi olmak ne demek ve yeni askerlik sistemi izin süreleri hakkında tüm detayları araştırdık.

Askerde Tezkere Bırakmak 2023 Şartları (Askeriye Rütbeli Olarak Kalma)

Yeni düzenlemeler göre askerlik sistemi eğitim durumu farklılık göstermeksizin düşürülmüştür. Yeni askeri sistem ile merak edilen teskere bırakma şartları, yeni askerlik sistemi detayları ve izin süreleri, yedek subay, askerde astsubay olarak nasıl kalınır, ücretli askerlik maaşları nasıl kalınır, eğitim süresine bağlı olacak olan maaş, bedelli askerlik sistemi ve tezkere bırakılır mı araştırdık.

Yeni Askerlik Sistemi 2023 (Tezkere Bırakma)

Askerlik süresine yeni yapılan düzenlemeler ile oluşturulan sistem üzerinde eğitim farkı olmadan zorunlu askerlik süresi 6 aya indirilmiştir. Hizmet kapsamında süre temel eğitimlerden oluşmaktadır. Bu kapsamda er ve erbaşların hizmet süresi 6 ay yedek astsubay ve yedek subayların hizmet süreleri 12 ay olarak belirlenmiştir. Er olarak askerlik görevini yapan vatandaşlarımız 6 ay sonra teskere sürelerini uzatabilir ve bunun karşılığı (6 ay) asgari maaşla askerlik hizmetine devam edebilirler. Uzman Çavuş olarak askerde kalmak isteyen vatandaşlarımız için askerlik hizmetlerini en az bir sene yapmış olmaları veya sözleşmeli er olarak görev yapmaları şartı aranmaktadır.

Sözleşmeli er nasıl olunur görevleri nelerdir rütbe ve sorumlulukları var mı? Maaşları ve uzmanlığa geçiş şartları hakkında detaylı bilgi için yazıma göz atabilirsiniz.

Yıllara Göre Askerlik Yaşı Kaçtır?

Erkeklerin askere gitme yaşı 20 yaşına girmiş olduğu yıl Ocak ayında başlamaktadır. Bu süre 41 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk gününe kadar devam eder. Bu tarihten itibaren askere çağırılma, muayene, yoklama, celp dönemleri başlamış olmaktadır. Kaç yaşında askere gidileceği de merak edildiği için, mezuniyet durumlarına yani kaç yıl okuduğuna göre de yaş sınırları belirlenmiştir. Mezuniyete göre tecil hakları:

  • 22 yaş Lise öğrenimine devam edenler
  • 25 yaş Meslek liselerinde okuyanlar
  • 28 yaş Yüksekokul, Önlisans mezunu askerlik tecil yaşı
  • 28 yaş 4 yıllık lisans mezunları
  • 32 yaş Lisansüstü eğitim görenler
  • 35 yaş Doktorasını yapanlar için belirlenmiş olan yaştır.

Bedelli askerlik için ise bu yaş sınırları kaldırılmış olup, her yıl belirlenen tutarda para yatırarak bedelli olarak askerlik yaşı 20 yaşından itibaren görevinizi yerine getirebilirsiniz. 18 yaşında olanlar askere gidebilir mi sorusuna da yanıt vermiş olduk. Yirmi yaşına girmiş olduğunuz senede göreve katılma hakkına sahip olursunuz. Yılını tamamlayanlar için yoklama sırası gelmektedir. Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin de yukarıda askere gitme yaşını tamamlamış olması beklenmektedir.

Yoklamaya Tabi Olmak Ne Demektir?

Askerlikte yoklamaya tabi olanlar kural olarak yaşına girmiş olan erkekleri ifade etmektedir. Askerlik yoklamasında olan kişiler, 20 yaşına girdiklerinde yoklama işlemlerini başlatabilmektedir. Ayrıca, e-Devlet şifreniz var ise sistem üzerinden ‘askerlik yoklaması’ bölümü aracılığıyla yoklamaya tabi tecil ve diğer işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Askerlik için Yoklama Başvuru Nasıl Yapılır?

Yoklamaya tabi olacak reşit ve şartları taşıyan ergin erkekler başvurularını askerlik şubeleri aracılığıyla yaparlar. Aynı zamanda artık bu işlemi online olarak yapmak da mümkün. E-devlet sistemine şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanlığının devam başvuru sayfası üzerinden işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni Askerlik Sistemi Detayları ve İzin Süreleri (6,9 ve 12 Aylık Askeri Sistem)

Bedelli askerlik hizmeti askerlik sistemine kazandırılacak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacı doğrultusunda erlerin bedelli askerlik yapmalarına imkan tanınacak. Mevcut sistemde ücretli askerlik için mezuniyet şartı aranmıyor. Rütbeler 6, 9 ve 12 aylık olarak yapılacak askerlik hizmetine dahildir.

Yedek görevlilerin 12 ay süreleri var, bu süre içinde 1 ay tatil izni olduğu gibi 3 ay temel eğitim alacaklar. Ödenecek ücretlerin bir kısmı eğitim döneminde verilmektedir.

Er ve astsubaylara askerlikleri süresince her ay bir gün izin verilmekte olup, yeni askerlik sisteminde er ve astsubayların hizmet süreleri 6 ay olduğu için birer gün olmak üzere toplam 6 gün izin verilmektedir. ayda izin günü.

Yedek Subay Yeni Askerlik Sistemi

Askerlik sisteminde yapılan değişiklikle birlikte yeni sistem kapsamında bedelli askerlik hizmeti tamamlanacak, başvuruları kabul edilen ve karar verilenlerin harç bedelinin yatırılmasından sonra askerlik işlemleri tamamlanarak askerlik hizmeti tamamlanacak. 1 aylık zorunlu hizmet süresi. Adayların askerlik hizmetlerini subay olarak devam ettirebilmeleri için yedek subay olarak askerlik hizmetine başlamaları gerekmemektedir.

Adaylar askerlik hizmetini tamamladıktan sonra subay olarak kalabilirler veya mezun olanlar ilgili prosedürleri takip ederek yedek subay olabilirler.

Askerde Astsubay Olarak Nasıl Kalınır?

Askerde astsubay olarak kalmak istiyorsanız öncelikle lise mezunu olmanız gerekmektedir. Liseden sonra üniversite sınavında 65-70 aralığında başarı elde etmeniz gerekmektedir. Girdiğiniz sınav sonrasında katılacağınız mülakatlarda Astsubay olabilmeniz için yeterli görülmeniz gerekmektedir.

Astsubay olmak için lise sonrası sınava girmeniz dışında ön lisans ve lisans mezunu iseniz başvuru yapabilirsiniz.

Ücretli Askerlik Maaşları Ne Kadar?

Lisansüstü ve yüksek öğrenim eğitimi almış olanlar 1 yıl süre ile yedek subay olarak atanmaktadır. Oran ordunun ihtiyaçlarına göre belirlenirken, ön lisans mezunları ile lise mezunları yeni bir uygulama geliştirildiği bilinmektedir. Eğitim seviyesi için yedek çavuş olarak bir yıllık staj yapılmaktadır.

Yedek bölgede görev yapanlara ve yedek subaya verilen görevlerin yerine getirilmesi durumunda 2 aylık eğitim süresi boyunca belli bir miktar tahsis edilir ve kalan 10 aylık hizmet bedeli için maaş ödenir. İlkokul ve lise mezunları için başvuru başlar ve mezunlara 6+6 ay askerlik hakkı verilir. Süresiz olarak tanımlanan hakları kullanabilen askerler, zorunlu eğitimlerini tamamladıktan sonra askerlik yapmaya hak kazanırlar.

Askerlik Maaşı Eğitim Süresine Bağlı Olacak!

Askerlik eğitiminde 6+6 sisteminin ücretli kısmına 6 aylık hizmetten sonra devam etmek istediklerinde harçlık adı altında alacakları ödemenin bir kısmını alacaklar. Kalan kısım askerlik hizmetini tamamlamaları karşılığında on aylık hizmet bedeli olarak ödenir.

Askerde Tezkere Bırakılır mı?

Askerlik görevini tamamladıktan sonra tezkere almak yerine askeriyede personel olarak kalmak isteyen kişiler aranan şartlara uygun ise askeri personel olabilirler. Askeri personel olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Sonrasında ise kişinin normal askerlik hizmetinin bitişinden sonra gerekli başvuru yaptığınız tarihte 25 yaşını geçmemiş olmalısınız. Daha öncesinde askeri okullardan veya birlikler aracılığından ilişkinin kesilmemiş olması gerekmektedir.

Askerlikte yazı bırakmak için gereken tüm koşullar aşağıdaki gibidir:

  • Askerlik nedeniyle herhangi bir suç işlememiş olmak,
  • Hizmet verirken ceza almamış olması,
  • Herhangi bir terör örgütü, çete veya suç örgütüne bağlı olmamak,
  • Askeri hastanelerden alınacak sağlık raporları temiz olmalı
  • Birlik komutanları tarafından 80 üzeri not almak gerekiyor,
  • Yazılı sınavda, mülakatta ve fiziki yeterlilik sınavlarının tümünde başarılı olmak,
  • Boy şartı ise 1.64’den kısa 2.10’dan uzun olmamak,
  • En az ortaokul mezunu olmak şartları aranır.

Uzman Erbaş Nasıl Olunur? için tıklayınız.

Kaç Yaşına Kadar Askere Alınır?

Güncel yasalara göre askerlik yaş sınırı 20’dir.

Lisans Mezunu Askerliği Ne Olarak Yapar?

4 yıllık fakülte veya yüksekokuldan mezun olup da henüz askerliğini yapmamış kişiler, belirli şartları taşımaları halinde askerliklerini asteğmen olarak yapabilirler.

2023 Askerlik Muayenesi Ne Zaman?

2004 doğumlu, 1 Ocak 2023 tarihinde askerlik çağına girecek, kanuni tecil hakkı bulunmayan ve tecil süresi 2023 yılında dolacak asker adayları 1 Ocak – 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında yoklama yaptırabilirler. .

Askerde Tezkere Bırakmak Nedir?

Askerliğim sırasında gerekli şartları sağlayan kişiler askerlik hizmetine askerlik hizmetine devam edebilirler.

Yedek Subay Eğitimi Kaç Ay?

Yedek subay eğitimleri 12 aydır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.