Kreş ve Anaokul Ücretleri 2023 Dönemi (Devlet ve Özel)

Kreş ve Anaokul Ücretleri 2023 Döneminde ne kadar oldu? Yarım gün ve tam gün kreş fiyatları dahil belediyenin ücretsiz kreşleri hakkında detaylı bilgileri içeriğimizden alabilirsiniz.

Kreş ve Anaokul Ücretleri 2023 Dönemi (Devlet ve Özel)

Kreş ve Anaokul Ücretleri 2023 Dönemi ücretleri yeni liste bu sayfada.

4+4 eğitim sisteminin uygulanmasından sonra özel anaokulunun mu yoksa devlet anaokulunun mu yaşı konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Ayrıca kreş veya kreşe kayıt yaptıracak olan veliler 2023 yeni eğitim dönemi kreş ve kreş ücretlerini merak ediyor. 0-2 yaş kreş fiyatları dahil olmak üzere 4 yaş devlet anaokulu fiyatlarını ve yaş aralıklarına göre tarifelerini sizler için detaylandırdık. Yeni eğitim-öğretim yılında kreş ve kreş ücretleri ne kadar olacak, belediyenin ücretsiz kreşleri hizmet vermeye devam edecek mi?

İşte devlet kreş yardımları ile birlikte en güncel kreş ve anaokulu ücretleri!

Okul Öncesi Eğitim Ücretli mi?

Okul öncesi eğitim veren devlet kurumlarında öğrenim ücreti alınmamakla birlikte ders sırasında beslenme, temizlik ve kullanılacak malzemeler için ek ücret alınmaktadır. Ancak talep edilen bu ücret aileleri zorlamamak için planlanmıştır.

Devlet Anaokulu ve Kreş Ücretleri 2023

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ücret Tespit Komisyonu, devlet tarafından açılan anaokulu ve anaokulu eğitim ücretlerini belirler.

(0-2 yaş) Devlet Anaokulu ve kreş fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Yemeksiz veya evden beslenme getirenler: 100 TL-200 TL
  • Tam gün devlet anaokulu-yemek dahil: 250 TL
  • 3-4 Yaş Sabah/Öğle kahvaltısı dahil: 350 TL 
  • 5 Yaş Sabah/Öğle kahvaltısı dahil: 290 TL  

Bu ücretler okul giderleri ve devlet tarafından sağlanmayan materyaller için alınır. Devlet anaokuluna kayıt olduktan sonra her ay düzenli bir kreş ücreti ödenir. Bu oranlar yıldan yıla değişmektedir. Devlet anaokulu ücretleri hakkında daha detaylı bilgiyi kayıt olmayı düşündüğünüz eğitim kurumundan alabilirsiniz.

Kreş ve Anaokul Ücretleri Özel Kurumlar (Yeni Liste)

2023 kreş fiyatları açıklandı. Özel kreşlerin yemek ve KDV dahil fiyatları aşağıdaki gibidir:

2023 Dönemi Özel Kreş ve Anaokulu fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Ata Koleji: 9.500 TL- 12.000 TL
  • Bilfen: 20.100 TL  ve 40.000 TL 
  • Okyanus Koleji: 15.000 TL ve 20.000 TL 
  • Anabilim Eğitim Kurumları: 17.000 TL ve 22.000 TL 
  • İstek Okulları: 20.650 TL ve 35.000 TL
  • MEF Okulları: 21.500 TL ile 28.000 TL 
  • Çevre Koleji: 18.500 TL ile 25.000 TL 
  • Atacan Eğitim Kurumları: 12.450 TL ile 15.000 TL
  • Eyüpoğlu Eğitim Kurumları: 22.500 TL ve 27.000 TL

Özel kreş ve kreş fiyatları ortalama olarak verilmiştir. Yemek imkanları, çeşitli etkinlikler, eğitim kurumunun bulunduğu il ve ilçe, hizmet durumu, yarım veya tam gün eğitimler fiyatlarda değişikliklere neden olacaktır. En doğru ücret bilgisi için kreşler ve kreşlerle iletişime geçerek yarım gün ve tam gün kreş fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çalışan anneler için kreş ödeneği nasıl alınır? Hemen bilgi alıp başvuru yapabilirsiniz.

Bağımsız Anaokulu Ücretleri Ne Kadardır?

Bağımsız anaokulları, ilk ve orta okul binalarından ayrı olarak inşa edilmektedir. Diğer kreşler gibi ilkokul kademeleri ile aynı binada yer almamakta ve 36-66 aylık çocuk gruplarını içermektedir. Diğer kreşlere göre daha çok tercih edilen ve sadece kayıt sırasında talep edilen bağımsız kreş ücretleri ortalama olarak şu şekildedir;

Bağımsız Anaokulu Yaş GrubuBağımsız Anaokul Ücretleri
3-4 Yaş 150 TL-300 TL
5 Yaş 150 TL-300 TL
Bağımsız Anaokulu Ücretleri

Bağımsız Anaokulu ücretleri yaş grubuna, sabah, öğle, ikindi yemeği anlaşmasına, çeşitli aktivitelerin olup olmamasına göre değişmektedir. Belirtmiş olduğumuz fiyat aralıkları ortalama olarak verilmiştir. Daha detaylı bilgi için lütfen tercih ettiğiniz kreşten bilgi alınız!

Yeni Dönem 1 Yaş Kreş Fiyatları Ne Kadar?

0-2 yaş grubu kreşlerde çocuklara ayrılan ilgi ve zaman daha fazla olduğu için 0-2 yaş kreş fiyatları da yükselecektir. Özellikle 1 yaş kreş fiyatları açısından belirleyici unsurlardan biri de bu yaş grubundaki çocuklara bakmanın daha zor olmasıdır. Örneğin yemek yedirmek, yatma saatini ayarlamak, düzenli uyumak, oyun oynamak ve seviyelerine göre aktiviteler düzenlemek.

Peki 1 yaş kreş fiyatları ortalama ne kadar? bakalım.

  • Küçük ve büyük şehirlerde kurumun eğitim kalitesine göre farklılık göstereceğini belirterek ortalama 1 yaş kreş fiyatlarının 2.500 TL ile 5.000 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.

MEB’e Bağlı Kreşler Hangileridir? (Okul Öncesi)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim programı Türkiye’deki tüm anaokulları ve anaokullarında uygulanmaktadır. Buradan yola çıkarak tüm anaokullarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bazı illerde özel kreş ve kreşler yerine devletin kurduğu kreş ve kreşler bulunmaktadır. Bu kreşlerin özel okullardan farkı, aylık bir ücretin olmaması ve herkesin kayıt olabilmesidir. Öğrenim ücreti dışındaki ekstralar için küçük bir ücret alınabilir. Çocuklarınızı ilinizdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet anaokullarına da kayıt ettirebilirsiniz.

Ücretsiz Devlet Kreşleri (Belediye)

0-2 yaş arası çocuklara ücretsiz umumi anaokulları olarak bilinen yerler bakmaktadır. Gündüz bakım evi olarak adlandırılır ve bu yuvalara 5, 5 buçuk, 6 ay ve 2 yaşına kadar olan çocuklar kaydedilebilir. Bu kurumlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılmaktadır.

Bazı illerde belediyeler devlet desteği ile kreşler açmaktadır. Belediyeler tarafından açılan bu kreşlere aylık ortalama 200 TL ya da 450 TL ücret ödeyerek kayıt yaptırmak mümkün. Eğitim ve öğretim olanakları velilerin de katkısıyla sağlanmaktadır. Devlet bursları ve anaokulları ücretsizdir. Velilerden alınan ücretler sadece okul idaresi yani devlet tarafından karşılanmayan gider ve ödemelerin karşılanması amacıyla alınır.

Devlet Kreş Yardımı Kimlere Verilir? Nereye Başvuru Yapılır?

Başvurulan devlet kreş yardımı için aranan bazı şartlar vardır. Devlet kreş yardımı aşağıdaki kişilere yapılır:

  • Devlet tarafından koruma altına alınmış olan çocuklar,
  • Gazi ve şehit çocukları,
  • Cezaevinde annesi ile beraber kalan çocuklar,
  • Kadın konuk evlerinde bulunmakta olan veya ayrılan kadınların çocukları,
  • Anne ve babası vefat etmiş olan ekonomik yönden ihtiyacı olan çocuklar,
  • Annesi veya babası olmayan tek ebeveyn ile yaşayan çocuklar,
  • Kendisine bakan ebeveyni engelli olan çocuklar,
  • Ekonomik durumu olmayan ailelerin çocukları.

Yukarıda bulunan şartları taşıyan kişiler kreş yardımı başvurusunda bulunabilirler.

Kreş Yardımı İçin Başvurular Nasıl Yapılır?

Devlet kreşine başvuru için ise Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı illerde bulunan Müdürlüklere başvurmaları gerekmektedir. Başvurular dilekçe ile yapılır. Başvurular, İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilir. Değerlendirmeler, müdürlükte görev alan Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından yapılır. Uzmanlar Bakanlık tarafından sağlanan kontenjanlara göre talepleri değerlendirir.

Talebe uygun görülen çocukları herhangi bir ücret talep etmeden Devlet tarafından bakımevi veya kreşlere yerleştirmeleri yapılır. 

Devlet Anaokulu Yaşı Kaçtır?

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan bilgilere göre devlet anaokullarının yaşları şöyledir:

  • Anaokulu kayıt yaşı Eylül ayı sonu itibari ile 36-68 aylık çocukların kaydı alınmaktadır.
  • Anasınıfı ise Eylül ayı itibariyle 57-68 aylık çocukların eğitimi amaçlanmaktadır.

Özellikle 4 yaş devlet anaokulu kayıt araştırmasında olan veliler, yeni dönem kayıt tarihleri ​​sürecinden önce anaokulu ve anaokullarının fiyatları ve kayıt koşulları hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra tercih ettikleri eğitim kurumu üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğini inceleyerek devlet anaokulu başlama yaşı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız!

Devlet Anaokulu Saatleri (Tam Gün ve Yarım Gün)

Temel eğitim veren devlet anaokullarının saatlerini aşağıdaki gibidir:

  • Yarım gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle sabah: 08:00 ile 13:00 arasında, öğlen ise: 13:00 ve 17:00 arasındadır.
  • Tam gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle Pazartesi ve Salı günleri: 08:30 ve 16:00 arasında,
  • Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri ise 08:30’da başlayarak dersler 15:15 gibi sona erer.

Devlet Anaokulu Paralı Mı?

Evet, devlet anaokullarından az olsa bir aidat alınmaktadır. Fakat hiçbir şekilde eğitim ücreti için ekstra bedel alınmamaktadır. Sadece derslerde kullanılacak olan materyallerin karşılanması adına ailelerden ücret talep edilebilmektedir. Maddi durum konusunda zorluk yaşayan ebeveynler için ücretsiz kontenjanlar da bulunmaktadır. Bu kontenjanlar doğrultusunda çocuklar tamamen ücretsiz eğitim hayatlarını sürdürebilmektedir.

Anasınıfı Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Devlet anasınıfı kayıt ücretleri her eğitim yılın başlamadan önce Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Anasınıfı kayıt ücretleri 3-4 yaş sabah ve ikindi yemekleri dahil 250 TL, 5 yaş grubu için sabah ve ikindi yemeği dahil 190 TL, evden beslenme getirerek ya da yemeksiz anasınıfı kayıt ücretleri ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Anasınıfı kayıt ücretleri şehirden şehre farklılık gösterebilir!

Devlet kreş fiyatları ile karşılaştırdığımızda bu rakamların daha yüksek olduğunu görebiliriz. Daha net ve doğru bilgisi için eğitim kurumları ile iletişime geçerek, fiyatlarını ve başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Avatar of Şükran Şükran dedi ki:

    Nereye başvuru yapılacak bilgi alabilirliyim

  2. Avatar of Samed Samed dedi ki:

    Etmiyor

  3. Avatar of mbappe mbappe dedi ki:

    bugun basaksehır de bir anaokuluna gittik 10 aylik 74.000 TL istediler. Dedim 4 yasinda kiz bu, universiteden pahalisiniz. Ulke kafayi yemis.

  4. Avatar of Şaziye Şaziye dedi ki:

    Ben çalışan anneyim maaş ımın yarısını kreş e veriyorum devlet kreşine veya kreş yardim parası nasıl alına biliyo birisi aldı ise yol göstere bilirmi

    1. Avatar of tuğba tuğba dedi ki:

      malesef devlet desteği kreş yardımı kalktı. önceden ab birliği dolar üzerinden yardım yapıyordu oda kapandı.

  5. Avatar of Şaziye Şaziye dedi ki:

    Devlet kreş lerine nasıl başvurabiliyoruz

  6. Avatar of Saliha Saliha dedi ki:

    Başvuru nereden nasıl yapılıyor

  7. Avatar of Cansu Cansu dedi ki:

    İki çocuğum var biri 2 biri 3 yaşında özbek vatandaşıyım acaba devlet kreşi kabul edermi

    1. Avatar of Husnida Husnida dedi ki:

      Selam Cansu bende Özbek vatandaşiyim verebildinizmi çocuklar ni anaokulu na