2023 KYK Yurt Fiyatları Ne Kadar? Depozito Ücreti Kaç TL?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarının aylık ücretleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayınlandı. 2023 yılında KYK yurt fiyatları ve depozitosu ne kadar oldu, ödemeleri nasıl yapılacak? İşte oda tipine göre değişiklik gösteren yurt fiyatları ve ödeme seçenekleri!

2023 KYK Yurt Fiyatları Ne Kadar? Depozito Ücreti Kaç TL?

2023 KYK yurt fiyatları, yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yeni başlayan gençler ve ara sınıf öğrencileri tarafından bu yılki KYK yurt ücretleri ne kadar, Kyk yurt depozitosu kaç TL, ödemeler ne zaman ve nasıl yapılacak, son ödeme tarihi ne zaman? merak edilerek araştırılmaktadır. Peki KYK yurt tiplerine göre belirlenmiş olan yurt fiyatları ve depozito ücretleri hangi bankadan nasıl yatırılır? İşte merakla beklenen KYK yurtlarının fiyat listesi ve ödeme adımları!

2023 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurt ücretlerinin 500 ila 800 lira arasında olması öngörülüyor.

Özel yurt fiyatları da il ve ilçelere göre farklılık gösteriyor. Bu sene özel yurt fiyatlarının yıllık 20 bin ile 80 bin TL arasında değişiklik göstermesi bekleniyor.

Kıbrıs’ta ise Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2023 yılı aylık yurt ücreti 950 TL, güvence bedeli 1298. TL’dir.

Beslenme yardımı: Sabah ve Akşam Yemeği 9+9 TL= 18 TL olmak üzere toplam 27 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.

KYK Yurt Ücretleri Nasıl Yatırılır?

KYK yurt ödemeleri Ziraat Bankası ATM’lerinden ve mobil bankacılığından yapılmaktadır. ATM’den KYK yurt ücreti ödemek için sırası ile:

  • Ödeme İşlemleri
  • Yurtkur Ödemeleri
  • KYK yurt tahsilatları
  • Aylık yurt ödemeleri
  • Yurt ücreti ödemeleri aşamalarını uygulayarak yurt bedelinizi ödeyebilirsiniz.

Ayrıca Ziraat mobil uygulaması üzerinden de:

  • Ödemeler
  • Eğitim, Sınav ve Üniversiteler
  • KYK
  • Yurt Ödemeleri menüsü seçiniz.

Bu alanda ödemesi yapılacak olan adayın T.C. kimlik numarasını girerek ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

Yurt ücretleri Ziraat Bankası mobil uygulamasından ya da ATM’den yatırılabildiği gibi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden de yatırılabilmektedir. Ödeme ekranı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

KYK yurt ücreti ödeme ekranı için TIKLAYINIZ!

KYK Yurt Ücretleri Ne Zamana Kadar Ödenir?

Yurt ücretleri en geç, takip eden ayın 10’u saat 23.59’a kadar ödenmelidir. Ödemeler ise anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.

KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilmektedir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti talep edilmektedir. Kayıt sildirme işlemlerinde ise müracaat gününden sonraki günlerin ücreti iade edilmektedir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi internet sitesinde yaptığı duyuru ile bu yıl yurtlara ödenecek rakam belli oldu. Yapılan açıklamada, yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılmaktadır. Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık göstermektedir. KYK yurt tiplerine göre belirlenmiş olan yurt ücretlerini ve depozito bedellerini inceleyebilirsiniz.

KYK Yurt Fiyatları 2023

KYK yurtları oda büyüklüğüne, barınacak olan öğrenci sayısına ve oda içerisindeki standartlara göre değişiklik farklılık göstermektedir. Altı tip şeklinde planlanan yurtlarda; 1. tip KYK yurtları 6. tip yurt odasına oranla daha kalabalık, banyo ve tuvalet kısımları katlarda ortak kullanım alanı içerisinde olacaktır. Her yurt tipinin öğrenciler için sunduğu hizmetler farklı olacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen bu yılki KYK yurt fiyatları şu şekildedir:

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 230 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314 TL

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342 TL

3. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342 TL

4. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444 TL

5. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492 TL

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390 TL

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533 TL

KYK yurt fiyatları, oda tiplerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; 6 kişilik odalara sahip olan, tuvalet banyosu katlarda ortak şekilde kullanılan yurtların fiyatları daha düşük olacaktır. Ancak yeni yapılan yurt binasında tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksektir. Bu verilere göre 1. tip KYK yurdu için fiyatı, fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6. tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik olmaktadır.

KYK burs başvuruları başladı mı? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine verilecek olan burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak, 2023 yılı için belirlenen burs miktarları ne kadar? inceleyebilirsiniz.

KYK Yurt Depozitosu Kaç TL?

Yurt depozitosu, öğrencilerin aylık yurt ücretini aksatmaları veya yurtta neden olacakları zarara karşı ödenen ücrettir. Bu ücret yurt tipine göre 314 TL ile 533 TL arasında değişiklik göstermektedir. Hak kazandığınız yurt durumuna göre depozito ücreti ve aylık ödeyeceğiniz yurt bedelinde değişiklikler olacaktır.

Vakıf Üniversitelerinin Yurt Ücretleri Zamlandı

Yurt fiyatları % 100 arttı. Geçen yıla göre % 100 artış yapılan vakıf üniversitelerinde 2023 yılı yurt ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Koç Üniversitesi 36-117 Bin TL
  • Sabancı Üniversitesi 33-56 Bin TL
  • Bilkent Üniversitesi 11- 54 Bin TL
  • Bahçeşehir Üniversitesi 35-72 Bin TL
  • Bilgi Üniversitesi 38- 250 Bin TL
  • Okan Üniversitesi 21-84 Bin TL
  • Yeditepe Üniversitesi 19-50 Bin TL

KYK yurt başvurusunun ardından kesin kayıt kazanan öğrencilerden ödeme yapılmasının yanı sıra kayıt esnasında istenen belgeler de yurt müdürlüklerine teslim edilmelidir. Kesin kayıt esnasından istenen belgeleri incelemek için içeriğimize göz atabilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.