Sivil Memur Nasıl Olunur? (Emniyette Askeriyede Jandarmada) 2023 Yılı Şartları

Emniyette Askeriyede Jandarmada ve Askerlikte sivil memur nasıl olunur, ne kadar maaş aldıkları merak edilen tüm konular hakkında bilgileri detaylandırdık.

Sivil Memur Nasıl Olunur? (Emniyette Askeriyede Jandarmada) 2023 Yılı Şartları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından her yıl yapılan sivil subay alımlarına katılmak için neler yapılmalı, nasıl sivil subay olunur, Polis, Asker, MSB nasıl sivil subay olunur, hangileri kurumlar kadro açıyor, 2023 maaşları ne kadar içeriğimizde detaylandırdık.

Askeriyede Sivil Memur Nasıl Olunur?

2023 yılında Askerlikte memuriyet başvurusu yapacak adayların öncelikle lise, önlisans ve dil eğitim kademelerinden birinden mezun olmaları gerekmektedir. Daha sonra adayın başvuracağı unvan ile ilgili alandan KPSS’ye girmesi ve istenilen puana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca adayların en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na her yıl memur alımı yapılmaktadır. Açık işe alım sınavları, uygulamalı sınav ve mülakat aşamalarından oluşur. Kuvvet Komutanlıkları Personel İkmal Merkezi Komutanlığı tarafından her yıl yapılmaktadır. Bu sınavlara 18 yaşını doldurmuş ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yazılı sınavda KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavında başarılı olan adaylar katılabilir. Kontenjana giren adaylar, sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmalarından sonra aday memur olarak atanırlar.

Sivil Memur Kadrosu Açan Kurumlar 2023 Yılında Hangileridir?

Devlet memuru (İSTİSNAİ memur) kadrosu açan, memur olabileceğiniz ve başvuruda bulunabileceğiniz kurumlar şunlardır:

  • MSB Personel Temin Daire Başkanlığı.
  • Jandarma Genel Komutanlığı.
  • Milli Savunma Üniversitesi Atama ile devlet memuru.
  • İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı.
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi gibi kurumların ilanlarını inceleyerek ve duyurularında hangi kadro için ne şartı aranıyorsa bunlar sağlamak gerekir.

Bu kurumlarda İşe alım pozisyonları aşağıdaki gibidir:

  • Şoför
  • Avukat
  • Veteriner
  • İstatikçi
  • Büro memuru
  • Psikolog
  • Uzman
  • Tahmil ve Tahliye Memuru
  • Çevre mühendisi
  • Makine, Endüstri, Tekstil, Elektronik, İnşaat Mühendisi
  • Kimya, Bilgisayar, Fizik, Metalürji, Gemi inşaat Mühendisi ve benzeri kadrolarda personel alımları yapılmaktadır.

İlanlar güncellendiğinde başvuru şartları ve tarihleri gibi tüm bilgileri devletdestekli.com’ da bulabilirsiniz.

Emniyette Sivil Memur Nasıl Olunur?

EGM Memuru alım başvuruları belirtilen tarihlerde yapılmıştır. Bu başvurular 81 ilde il emniyet müdürlüklerinde bulunan personel müdürlüklerine yapılabilmektedir.

EGM görevlisi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan şartları yerine getirmek, personelin eğitim bilgi şartını sağlamak, sağlık durumunu taşımak ve atanacak sözlü ve yazılı mülakatta başarılı olmak gerekmektedir. departman tarafından yönetilmektedir. Genel müdürlük hizmetleri, büro personeli, engelli personel ve tekniker gibi pozisyonlar için alımlar bulunmaktadır.

Askeriyede Sivil Memur Nasıl Olunur?

Askerlikte sivil subay olabilmek için seçme aşamasında adaylar arasında uygulamalı sınav yapılır. Sınavda başarılı olan adayların mülakata girmeleri ve mülakatta başarılı olmaları gerekmektedir. Mülakatta başarılı olan adayların bir sonraki süreçte sağlık muayenesinden geçerek memur adayı olmaları ve belirtilen sağlık raporu alarak görevlerini yapmalarına engel bir durumlarının bulunmadığını kanıtlamaları gerekmektedir. Son aşama güvenlik soruşturması aşamasıdır.

Güvenlik soruşturmasını başarıyla geçen ve evlerine yazılı tebligat alan adaylar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev almaya hak kazanırlar. Adaylar bu aşamayı başarıyla geçtikten sonra diğer askeri personele tanınan haklar kendilerine de verilir.

Askeriyede Çalışan Sivil Memurlar 2023 Şartlar

Kuvvet komutanlıklarının ayrılmaz birer üyesi olan askerlikte görev yapan subayların görev sorumlulukları diğer subaylarla aynıdır.

Sivil memur Askerlikte görev yapan memurlarda aranacak şartlar şunlardır:

  • Sivil memurluğa başvuracak adayların öncelikle lise, ön lisans ve lisan eğitim kademelerinin birinden mezun olması gerekir.
  • Sivil memur olarak TSK’lerinde çalışan görevliler başka bir işte çalışamaz gelir getirici ticari faaliyette bulunamaz.
  • Devlet memurları, ticaret ve sanayi kuruluşlarında çalışamayacakları ve en yakın aile ferdi, eşi veya reşit olmayan çocukları işe başlayarak gelir getireceklerse hediye alamazlar ve veremezler.
  • Personelin grev yapma, siyasi toplantılara katılma, siyasi partilere üye olma hakları yoktur.
  • TSK’da çalışan sözleşmeli ve istisnai memurların görev ve sorumlulukları Anayasa’ya göre belirlenmiştir.
  • Sivil memurlar T.C Anayasasına, kanunlara uymak zorundadır. Kuvvetler Komutanlığı’nın ayrılmaz mensubu olan sivil memur statüsünde memur olmak isteyenler bazı süreçlerden geçmek zorundadır.

Jandarma Sivil Memur Nasıl Olunur?

2023 yılında Jandarma sivil memuru olabilmek için aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirlene genel ve özel şartlara sahip olmak.
  • KPSS sınavından istenilen 70 puanı almış olmak.
  • Yüz kızartıcı ve devletin güvenliğine karşı suçlar işlememiş olmak.

Jandarma sivil memuru olmak için yukarıda şartların sağlanması zorunludur.

MSB’de Sivil Memur Nasıl Olunur?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerlik bünyesinde sivil memur alım sınavları için açtığı ilanlara başvuran adaylar, hem başvuru hem de mülakat sınavlarında başarılı olan adaylara atanır. Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı Personel İkmal Merkezi Komutanlığı tarafından her yıl personel alımı yapılmaktadır. Personel alımı başvurusu yapacak adayların sınavlara giriş şartları da bulunmaktadır.

Adaylarda aranan şartlar: Devlet memuru adayları için 18 yaşını doldurmuş ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yazılı sınavda KPSS sınavında başarılı olan adaylar kabul edilmektedir. Sınavlarda başarılı olanlar için belirlenen kontenjana girenler daha sonra doktor tarafından muayene edilir ve son olarak güvenlik soruşturması olumlu bulunan adaylar memur adayı olarak atanır.

MSB Sivil Memur Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Savunma Bakanlığından memur olarak çalışmak isteyenlerde aranan şartlar ise şöyle:

  • Devlet memurluğuna başvuracak adayların öncelikle lise, önlisans ve dil eğitim kademelerinden birinden mezun olması gerekmektedir.
  • Ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunlarından öğrenim gördükleri duruma uygun olanlar en son yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek her bir unvan için belirlenen puan ve üzerinde puan almak zorundadır.
  • Ortaöğretim KPSS için P94, ön lisans P93 ve lisans mezunlarından P3 puanı istenmektedir.
  • Sınava girecek olan erkek adayların askerlik ile ilgisi bulunmamakla ile birlikte askerlik çağına gelmemiş ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.
  • Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olacak kadrolarda çalışmamış olmaları gerekir.
  • Askerlik bünyesinde memur alımları kapsamındaki başvurular sadece her askerlik döneminde internet ortamında yayınlanan komutanlığın online başvuru formu doldurularak yapılır.

MSB tarafından Askeri Personel Alımları ilan.gov.tr sivil memur alımı kategorisinde yayınlanmaktadır. Buradan da askeriye sivil memur ilanlarını takip edebilirsiniz.

2023 Yılında Askeri Sivil Memur Maaşı Ne Kadar?

2023 yılında Jandarma’da Askeri GK, EGM vb. Devlet memuru olarak çalışan memurların en düşük maaşı 9.940 TL, en yüksek maaşı ise 19.280 TL’dir. 2023 yılında en yüksek askeri memur maaşı 15.000 TL’yi geçmektedir.

Askerlikte subay olmak isteyenler tüm aşamaları geçtikten sonra askerlik hizmetine başlayabilirler. 2023 yılında TSK çalışanlarının maaşları sözleşmeli ve istisnai olmak üzere iki farklı pozisyonda çalıştıkları için farklılık göstermektedir. Sözleşmeli memurların maaşları, istisnai memurların maaşlarından biraz daha düşüktür.

Sivil Memur Orduevine Girebilir mi?

Sivil Memurların asker evine girme hakkı vardır.

TSK Sivil Memur Silah Ruhsatı Alabilir mi?

TSK’dan emekli olan subay, işçi ve personel, TSK’dan kişisel silah ve ruhsat alamazlar. İkamet ettikleri yerin mülki idare amirliğine başvurarak şahsi silah temin edebilirler.

Sivil Memurların Emeklilik Hakkı

Erkekler 25 yıl, kadınlar 20 yıl çalıştıktan sonra emekliliğe hak kazanabilirler.

Sivil Memurlar Hangi İzinleri Kullanabilirler?

Sivil memurları yıllık izin, hastalık, sağlık izni, ölüm, analık ve babalık izni gibi tüm izin haklarına sahiptir.

Yorumlar

  1. Avatar of Hatice Hatice dedi ki:

    Açıköğretim lise mezunuyum kpss den69.666puanla askeriyeye girebilirmiyim

  2. Avatar of Serpil aydin Serpil aydin dedi ki:

    20 senedır. Yurt dişinda yaşiyan turk vatandaşiyım profesyonel D/E klasse otobus şöförü Türk kadınıyım şartlarim uygunmu bılmiyorum ama askerıyede meslegımı devam etmek isterım