Tarım makineleri alımlarında devlet tarafından verilen çeşitli destekler bulunmaktadır. Ayrıca hibe verilecek olan tarım makinelerin hangileri olduğu da belirlenmiştir. Traktörün yanı sıra çapa makinesi vb. alımları için de kredi verilmektedir. Hibe krediler için gerekli başvuru şartlarını taşıyanların başvuru evrakları ile birlikte ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir. Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan hibe programlarında bu konuya da değinilmektedir. İçeriğimizde verilen destekleri destek tutarlarını ve Ziraat Bankası tarım kredilerini bulabilirsiniz.
Traktör ve Tarımsal Makinaları Destekleri
Tüm çiftçilerin merakla beklediği %50 hibe alet, makine ve ekipman desteklemesinin ilgili tebliğ ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojiler ile birlikte;
Üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak,
Zor şartlar altında çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak
Üretim maliyetlerine katkı vererek uluslar arası düzeyde rekabeti edilebilirliği sağlamak
Makine ve alet alımlarının desteklenmesine %50 hibe ile destek verilmesi amaçlanmaktadır.
Hibe İle Desteklenecek Alet ve Ekipmanlar
Devlet Destekli Traktör Nasıl Alınır?
Hibe olarak traktör almak isteyen çiftçiler TKDKve IPARDprogramları kapsamında desteklenmektedir. Bir çok ilde il koordinatları olan kurum desteklenen bölgelerde hayvancılık veya çiftçilik yapan kişiler devlet hibe teşvikli traktör yada tarım aletleri makine alımlarında destekler verilmektedir. Çiftçileri tarım faaliyetlerine teşvik etmek ve çeşitli krediler ile destekleme yardımları ile maddi olanakları arttırmaktır.
Çiftçiye devlet desteği olarak 30.000 TL’ye kadar faizsiz kredi verilmektedir.
Traktör kredisi devlet hibesi ile belirlenen illere alınacak olan traktörlerin %50’si ödemektedir.
IPARD programı kapsamında %50 hibeli traktör veya tarım aleti makineleri almak isteyen vatandaşların belirlenen illerde veya ilçelerde kayıtlı olarak çiftçilik yapmaları gerekmektedir.
Tarım Makinelerine Devlet Desteği Olan İller Hangileridir?
Aşağıda belirtmiş olduğumuz illerde çiftçilik yapan üreticilerin bu illerden herhangi birinde kayıtlı olarak çiftçilik yapıyor olması gerekmektedir.
Balıkesir,
Amasya,
Afyon,
Erzurum,
Diyarbakır,
Isparta,
Hatay,
Kahramanmaraş,
Kars,
Konya,
Malatya,
Ordu,
Samsun,
Sivas,
Şanlıurfa,
Trabzon,
Ağrı,
Tokat,
Van,
Aksaray,
Yozgat,
Aydın,
Ardahan,
Bursa,
Ankara,
Burdur,
Denizli,
Çanakkale,
Elazığ,
Çankırı,
Giresun,
Kütayha,
Erzurum,
Manisa,
Kastamonu,
Mardin,
Uşak,
Mersin,
Nevşehir.
Traktör ve Tarımsal Makine Destek Başvuruları Nasıl Yapılıyor?
Tarımsal makine ve Traktör destek başvurusu yapacak olan çiftçiler aşağıdaki belgeleri hazırlayıp başvurularına yapabilirler.
Tüzel kişiliğin yatırıma devletdestekli.com başvuru için aldığı yetkili kurul kararı
Başvuru sahibinin başvuru için yetkilendirme kararı,
İmza sirküleri,
Tarımsal amaçlı kooperatifleri ve benzerleri için ise yönetim kurulu karar defterinde üyelerinin isimleri ve arazi miktarları belirten yönetim kurulu kararı gerekmektedir.
Sizde projelerinizi tamamlayarak tarım aletleri alımı için TKDK tarafından hazırlanan hibe kredilerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Tarım işletmelerinde çiftçilerin daha iyi çalışmaları be makine düzeylerini yükseltmeleri için Tarımsal Mekanizasyon devletdestekli.com araçlarının kredili satışına esas deney ve denetimlerle ilgili tebliğ esaslarına göre Zirai kredilendirme belgesi olan yeni ve kullanılmamış küçük ekipman alımına yönelik olarak gerçek ve tüzel kişi üreticilere verilen kredi türüdür. Satış değer 50.000 TL’ye kadar olan;
Traktör,
Biçerdöver,
Kendi yürür hasat makineleri,
Patpat,
gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon aracı alımları için KDV dahil satış bedelimim tamamına kadar kredi verilmektedir. Farklı ödeme seçenekleri, uygun vade süresi ve taksit tutarlarını hasat tarihlerine göre belirleyebilirsiniz.
yav arkadasş yıllar geçti hala kayseri yi iparda almadılar sonkı konya kayseriden fakir boyle adaletsizlik olmaz