Tarım Makineleri Hibe Desteği (Römork Pulluk vb.)

Tarımsal faaliyetler için traktörün yanı sıra gerekli olan pek çok tarım aleti de bulunmaktadır. Devlet destekli zeytin hasat makinası, balya makinesi gibi tarım aletlerinin alımlarında vatandaşlarımız devlet tarafından verilen desteklerden yararlanabilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen 2020/25 sayılı tebliğ Resmi Gazete‘ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kırsal alanlarda yapılacak yatırımlar için 1/1/2021-31/12/2025 tarihleri arasında gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarında alınacak makine ekipman için hibe desteği verilecektir.
”Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi” hakkında tebliğ de aşağıdaki yatırım konularında başvuru yapanlar hibe desteği alacaktır. Bu yatırımlar ise şunlardır;
- Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri,
- Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar,
- Bilişim sistemleri ve eğitimi
- El sanatları ve katma değerli ürünler,
- İpek böceği yetiştiriciliği,
- Su ürünleri yetiştiriciliği,
- Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları,
- Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımlarını hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
Makine parkları yatırımları için başvuru sahipleri üretici örgütü olmalıdır. Bu konuda, ülkemizde üretilen elektrikli traktörler haricinde kendinden yürür makineler desteklenmez. Tebliğ kapsamında kırsal alanlara alt yapı yatırımlarında Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları hibe desteği verilecektir.
Tarım ve Hayvancılığa yeni hibe desteği içeriğimizde konu detayları ile anlatılmıştır.
Tarımsal Mekanizasyonda Modern Cihaz Alımı Desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı, ”Kırsal Kalkınma alt yapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’‘ kapsamında, tarımda kullanılan 41 tarım makinesi ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği sağlıyor. Hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Tebliği incelemek için tıklayınız.
- Hibeye esas proje tutarı alt limiti 20.000 TL’dir.
- Hibeye esas proje tutarı 500.000 TL üst limitini geçemez.
- Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas proje tutarı üst limitinin %50’sine kadar hibe yoluyla destek verilir.
- Başvuru sahipleri hibeye esas mal alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam mal alım tutarına ait Katma Değer Vergisi (KDV)’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.
- Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçemeyecek.

Devlet destekli ziraat aletleri; Çayır biçme makinesi, anıza doğrudan ekim makinesi, Diskli tırmık, Dip kazan ,El traktörü, Fındık toplama makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Canlı balık nakil tankı, biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti Mibzer, zeytin hasat makinası, Mini yükleyici, Motorlu tırpan, bahçe traktörü, Dal parçalama makinesi, biçer bağlar, Fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri, file sisteminin kurulması, Güneş kolektörü, Kimyevi gübre dağıtma makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Balya makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesidir.
Bu cihazlara ilaveten Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Çeltik fide dikim makinesi balıkçı gemilerinde soğuk depo, Pamuk toplama makinesi, Sılaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi, Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Süt analiz cihazı, Tambur filtre,Taş toplama makinesi, Tarım römorkları, Toprak frezesi, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesidir.
Bahçe traktörü ve normal traktör için traktör desteği ve hibeli traktör hakkında bilgi almak için bağlantıya tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.

Kırsal Kalkınma Destekli Ziraat Aletleri
Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları hibe desteği ile ilgili Tebliğ, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin usul ve esasları kapsıyor. Tebliğ‘de belirlenen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvuruları, 45 gün içerisinde il müdürlüklerine teslim edilecek. Başvuruların hibe tutarı, illere tahsis edilen bütçenin altında kalması durumunda bu süre il müdürlüklerince 30 günü geçmeyecek şekilde bir defaya mahsus uzatılabilecek. Ödemeler bütçe serbestliği çerçevesinde yapılacaktır. Devlet destekli ziraat aletleri alımında hibe kullanacak olanlar bu kapsamda alınan hibe ile yapılan tüm işlemler Tarım ve hayvancılık teftiş kurulu tarafından denetlenecektir.
302-6 Makine parkları tedbir koduyla verilecek olan hibe desteği ve Bakanlığın makine ve teçhizat alanında verdiği hibeleri takip etmek istiyorsanız tıklayın.
Program kapsamında 81 ilde belirtilen yukarıda sıraladığımız yatırım konularından tümü veya bir kısmı, illerin sektörel önceliklerine göre Bakanlık tarafından belirlenerek her yılın Ekim ayında yayımlanacak başvuru ve güncel uygulama rehberi ile başvuru öncesinde ilan edilir ve hibe desteği kapsamında başvurular kabul edilir.
Devlet tarım aletleri destekleri haberimiz için tıklayınız.
Modern cihazların alınması için krediler 2021 yılında da verilmeye devam edilecek. Yeni destekler hakkında bilgi almak için bizi takip etmeye devam edin.
Ziraat Bankası Traktör Kredisi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Yayımlanan tebliği bu sayfadan inceleyebilirsiniz.
Fasülye patozu almak istiyorum nasıl ve ne zaman alabilirim
soğan sökme makinesi almak istiyorum.hibe desteği ve ya kredi koşulları nasıl oluyor.
bilgi verir misiniz?
Ödeme nasıl oluyor mesela 50 bin liralık malzeme aldım parayı yatırdım devlet 25 bini sonramı iade ediyor
Otbalye makinasi almak istiyorum hibeli nasil ala bilirim
Adıyaman için balya makinası hibe varmı varsa ne tür evraklar istyoular
Balye makinesi almak istiyorum hibe ile nasıl alabilirim
Bir sinraki desteklerde..kayseri iline mibzer,ve anıza doğrudan ekim makinası verirseniz ilgi nin daha çok artacağından eminim..tesekkur eder sağlıklı günler dilerim.
Küçük balya makinası almak istiyorum nasıl alabilirim
Merdaneli rötavatör almak istiyorum bilgi alabilirmiyim
Römork hibe almak istiyorum nasıl başvuru yapılır
Kucuk balya makinesi alacaktim devlet sestek veriyomu veriyosa nsl basvuru yapabilirim vea nerden basvuru yapabilirim blgilendirrmisiniz tesekkurler